Cumhuriyet Mahallesi Planları'nda ikinci etap da tamam!

Karşıyaka Belediye Meclisi'nin ikinci oturumunda Cumhuriyet Mahallesi 2. Etap Revizyon Uygulama İmar Planı oy birliğiyle kabul edildi. Öte yandan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, planlar üzerinden sosyal medyada kasıtlı olarak dezenformasyona uğratıldıklarını dile getirerek, Başkan Tugay'a mahallelinin bilgilendirilmesi yönünde bir çağrı yaptı. Tugay ise "Yalanlarla, iftiralarla kendilerine pozisyon yaratmaya çalışan insanların çabaları boşa çıkacaktır. Bilgi almak isteyen her vatandaşımıza belediyemizin kapıları açıktır" açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet Mahallesi Planları'nda ikinci etap da tamam!

Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Cemil Tugay başkanlığında gerçekleşti. Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda gerçekleşen toplantıda meclis gündeminde yer alan önergeler ve komisyon raporları görüşüldü.

Geçtiğimiz oturumda ilk etabı oy birliğiyle kabul edilen Cumhuriyet Mahallesi Revizyon Uygulama İmar Planı’nın bu kez ikinci etabı mecliste görüşüldü.

“HEDEF HALİNE GETİRİLDİK”

Önergenin görüşüldüğü sırada söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, söz konusu planlarla ilgili sosyal medyada bilgi kirliliği yaratılmasından yakınarak, Başkan Tugay’a şu sözlerle seslendi:

“İmar Komisyonu’nda ikinci etap kısmında oy birliğiyle onay verdik. Yalnız Başkan’ım müthiş bir bilgi kirliliği ve dezenformasyon var. Belediyemizden bu planı yapan iradeden başka herkes konuşuyor. Özellikle mahallede halk bilgilendirilmediğinden, aslında yapılan işin onlar adına ne kadar güzel bir iş olduğunu anlatılamadığından, sosyal medyadan müthiş bir dezenformasyon olduğundan biz de komisyon üyeleri olarak hedef haline getirildik. Plan Büyükşehir Belediyesi’nden onaylanmadan geçerlilik sağlanmayacak ama en azından komisyonun halka giderek ilgili kişilere yapılmak istenen şeyi anlatması, bilgi kirliliğini ortadan kaldırması açısından hayati önem arz etmektedir. Bunu belirtmek isterim. Sosyal medyadan yapılan canlı yayınlarla sanki kıyım yapıyormuşuz gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Oysa biz ciddi manada bir yükün altına girdik. Bu emeğin heba olmaması lazım. Oradaki insanlara ulaşmanız lazım ve her bir meclis üyesi arkadaşımızın üzerindeki yükü almanız lazım.”

“YALANLARA ORTAMI GERENLERE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Başkan Tugay ise, Öztürk’e “Şimdi bu süreçte birilerinin gerçekten iftira amaçlı sadece kendilerine siyasi rant amaçlı, özel bir pozisyon sağlamayı amaçlayan dedikodudan ibaret, bilgisizce durumlardan ibaret oyunları, bizim bu planı yapmamızı kolaylaştırmıyor. Bize yardımcı olmuyor. Biz ne yaparsak yapalım yaranamıyoruz. Grup toplantısında da konuştuk. Biz sorunu çözmeyi amaçlıyoruz Yani plan kararlarıyla ilgili bugüne kadar belediyeye gelip de bilgi almak isteyen yüzlerce vatandaşımıza her zaman bilgi verildi bundan sonra da bilgi verilecektir. Bir bölgesinde yapılan bir plan çalışmasını kademe kademe yıl sonuna kadar yapacağız. Bu dönem içerisinde uygun bir zemin gerekirse toplantılar ya da yazılı bilgilendirmeler yaparak, ya da kapalı salon toplantılarıyla bu bilgilendirmeler yapılır. Ama ortamı sürekli yalanlarla, yanlışlarla germeye çalışan insanların bizi ya da mahalleliyi işin içinden çıkılamaz duruma getirmesine izin vermeyeceğiz. Ben burada görevimizi yapma peşindeyim. Vatandaşlarımızın zaman içerisinde anlayacağına çok eminim. Yalanlarla, iftiralarla kendine pozisyon yaratmaya çalışan insanların çabaları boşa çıkacaktır. Bilgilendirme ile bir işin içine çekilmeye çalışan provokasyon ortamını karıştırmamak gerek diye düşüyorum. Bu karar kesinleşmedi henüz. Bilgi almak isteyen her vatandaşımıza belediyemizin kapıları açıktır” cevabını verdi.

“KOMİSYONDA KONUŞTUĞUM ŞEY ERTESİ GÜN MAHALLEDE KONUŞULUYOR”

Tugay’ın konuşmasının ardından bir kez daha söz alan Öztürk, dezenformasyonu yaratan kişilerin ortaya çıkması gerektiğini vurgulayarak, “Bölge halkının duymak istediği mesele emsal. Bayraklı Meclisi uygulanır olmadığı halde yüzde 10 emsal artışı kararı alabiliyor ve bütün medya organlarına yayın olacak şekilde bunu duyuruyor. İnsanlarda bunun geçmeyeceğini bilse bile algı oluşuyor. Bayraklı bir amaç,çaba içerisinde. Bizim AK Parti olarak pozisyonumuz hiçbir zaman değişmedi. Sadece sizin bunu dillendirmeniz iki cümleyle, beş cümleyle, ‘Biz burada emsal artışı yapıyoruz’ demeniz bile çok şeyin önüne geçecektir. Biz sıkıntı yaşıyoruz. Bu ortalığı karıştıranlar. Kimler biz de bilmek istiyoruz ama birileri, hatta sosyal medyada paylaşılan metnin bizim içeriden arkadaşın kanalıyla ulaştığına eminim. Benim komisyonda konuştuğum şey ertesi gün mahallede konuşuluyor. Ortalığı karıştıran kimse kamuoyunun bilme hakkı vardır” dedi.

"HOŞ DEĞİL AYIP"

Söz konusu kişilerin kim olduğunun herkes tarafından bilindiğini dile getiren Tugay, “Bu sorunun çözümünde hiçbir katkısı olmayan, gerçekten yalan ve yanlışlarla kışkırtan insanlar hoş değil ayıp. Mağdur olan çok vatandaşımız var. Burada mahallenin yaklaşık üçte biriyle ilgili iki toplantıda plan kararı aldık. Her ikisi için de söylüyorum net olarak. Emsaller artırıldı, inşaat hakları artırıldı. Ama bizim burada aldığımız kararın kesinleşmesi için bundan sonra Büyükşehir süreci, itirazlar mahkeme süreci gibi süreçler var. Bu süreci ne kadar hızlı ve doğru yönetebilirsek o kadar çok sorunu çözeceğiz. Ağız dalaşına gerek yok. Kimin yalan kimin doğru söylediği ortaya çıkacaktır" dedi.

Tugay’ın sözlerinin ardından Cumhuriyet Mahallesi’nin 2. Etap Revziyon İmar Planı’yla ilgili önerge, meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Önerge, oy birliğiyle kabul edildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0