İzmirli vekiller Twitter’da kapıştı

CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi tartışmaları üzerinden sosyal medya platformu Twitter’dan kapıştılar. Sosyal medya üzerinden Dağ, Kılıçdaroğlu’na “B12 eksikliği” eleştirisi yaparken Polat da Dağ’a “Pudralı” gönderme yaptı.

İzmirli vekiller Twitter’da kapıştı

Geçtiğimiz günlerde TBMM eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı YİK Başkanvekili İsmail Kahraman'dan tartışılacak bir yeni anayasa çağrısında bulunmuş ve “Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır. 1924, 1961, 1982 gibi ‘dindar bir anayasa’ olmalı” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün AK Parti Grup Toplantısında yaptığı açıklamalarda Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi teklifi üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenmiş ve "Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor 'Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz.' diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. İlk 4 maddeyi değiştirme fikri CHP ve tüm CHP'lilerin iradesi midir, yoksa Kılıçdaroğlu'nun kişisel fikri midir" ifadelerini kullanmıştı.

Anayasa’nın ilk 4 maddesi üzerine tartışmalar devam ederken Erdoğan’ın sözlerinin ardından tartışmaya CHP ve AK Parti’nin İzmir Milletvekilleri de girdi.

“SAĞLIK RAPORU ALMALIDIR”

Erdoğan’ın sözleri üzerine sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, “AK Parti’nin ileri gelenleri “Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini” talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor. Artık sağlık raporu istemek, bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir. Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır, hem de hemen” dedi.

“B12 EKSİKLİĞİNİZ OLABİLİR”

Kılıçdaroğlu’na ilk yanıt ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan geldi. Kılıçdaroğlu’nun bir programda “YÖK’ü kaldıralım, seçim yasasını ve Anayasa’yı değiştirelim” ifadelerini kullandığı bir videoyu paylaştı. Dağ, paylaşımında Kılıçdaroğlu’na şu şekilde seslendi; “Hal ve tavırlarınız gösteriyor ki B12 eksikliğiniz olabilir. Sanıyoruz ki bazı şeyleri unutuyorsunuz. Kim ne demiş, hatırlatalım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu.”

POLAT’TAN DAĞ’A ‘PUDRALI’ YANIT

Öte yandan Dağ’a yanıt da CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Mahir Polat’tan geldi. Polat, geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve Dağ’ın danışmanı ve özel kalemi olduğu iddia edilen Kürşat Ayvatoğlu’nun uyuşturucu madde kullanırken yayınlanan görüntülerine gönderme yaparak şunları söyledi; “Bak Hamza Dağ. İlk altı ayda çinko beyin gelişimi için çok önemli. Tabi siz burundan pudra alınca sıkıntı bariz ortaya çıkıyor.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0