'Eriş’ten gençlik kollarına operasyon’ iddiası: Kellesini alın

CHP Ödemiş Gençlik Kolları Başkanı Özgür Günlü, görevinden ve partisinden istifa ederek MHP'ye katıldı.

'Eriş’ten gençlik kollarına operasyon’ iddiası: Kellesini alın

İstifasını duyurduğu basın açıklamasında Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş hakkında çarpıcı iddialarda bulunan Günlü, “Mehmet Eriş’in ‘Özgür’ün kellesini alın’ talimatı ile yönetim kurulu üyelerimden işi olmayanlara iş vaadi, işi olanlara da işten çıkarma tehdidi ile istifa ettirilerek benim başkanlığımın düşürülmesi çalışmalarını duyduğumda artık bu partide durmamın bir anlamı olmayacağını düşündüğüm için istifa etmeye karar verdim” ifadelerini kullandı.

 CHP Ödemiş Gençlik Kolları Başkanı Özgür Günlü görevinden ve partisinden istifa etti. İstifanın ardından MHP'ye katılan Günlü, yeni partisinin İl Başkanı Veysel Şahin'i makamında ziyaret etti. Şahin, üç hilal rozetini takdim ettiği Günlü ve Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanı Bekir Sıtkı Hastürk ile olan fotoğrafını sosyal medya hesabından "Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş Gençlik Kolları Başkanı Özgür Günlü görevinden istifa ederek partimize katılmıştır. Hayırlı uğurlu olsun" notuyla paylaştı.

GÜNLÜ: ERİŞ BAŞKANLIĞIMI DÜŞÜRMEYE ÇALIŞTI

İstifasının perde arkasında yaşananları kamuoyuna sözlü bir açıklama yaparak duyuran Günlü, gündemi sarsacak iddialarda bulundu. 

Ödemiş Belediyesi’nin 2019 yılında AK Parti’den CHP’ye geçmesine rağmen halen AK Partili kadroların hüküm sürdüğünü öne süren Günlü, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş hakkında da zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Eriş’in talimatı ile yönetim kurulu üyelerinin baskı ve tehditle istifa ettirilerek başkanlığının düşürülmeye çalışıldığını iddia eden Günlü, “Üzülerek söylemeliyim ki şu anda Ödemiş CHP İlçe Başkanı her ne kadar Hamdi Halis olarak görülse de aslında Mehmet Eriş, hem Belediye Başkanı, hem İlçe Başkanıdır. İşçi alımlarından dahi en son Hamdi Halis Başkanın haberi olmaktadır” diyerek Eriş’in ilçe başkanlığı üzerinde hakimiyet kurduğunu öne sürdü. 

Günlü’nün açıklamalarının tamamı şu şekilde:

"Bildiğiniz üzere 2 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Gençlik Kolu Başkanı olarak görev yapmaktayım. Ve bu onurlu görevi yaptığım süre boyunca da her zaman partim ve partililerimizle gurur duydum.

Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve üyelerimizin iktidar olma çabası hepinizin takdiridir. Partimizin tabanından en yukarıdaki genel başkanına kadar iktidar yolundaki emekleri bu kadar ortadayken ilçemde bu çabanın tam tersi uygulamalar ile hem genel başkanımızın hem de örgütümüzün enerjisi boşa çıkartılmaktadır.

Bu konuyu biraz daha açacak olursak Ödemiş Belediyesi’nde 2019 yerel seçimlerinde her ne kadar Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı seçilmişse de adalet ve kalkınma partili kadrolar aynen ve hatta daha güzel yerlerde devam etmektedir. Halk arasında belediye üzerinde halen AKP’li başkan Mahmut Badem’in söz sahibi olduğu konuşulmaktadır. 

Belediyenin avukatı bile eski AKP’li meclis üyesidir. Ve her konuda birincil danışılan kişidir. 

Bu dönemde partilimiz olarak işe alınan birçok arkadaşımız bu AKP’li kadroların altında ezilmekte olup işlerinden olma korkusuyla seslerini de çıkaramamaktadır.

Bugüne kadar yapılan işçi alımlarındaki buna büyükşehir belediyesi de dahil daha çok ekonomik düzeyi düzgün insanlardan seçim yapılmaktadır. 

Gençlik kolları olarak yaptığım bütün etkinlik ve organizasyonların bütçesinde tamamen kendi kaynaklarım kullanılmış olup bu konuda gerek partinin gerekse belediyenin hiçbir katkısı yoktur. Sıkıntıya düşmeme rağmen hiçbir zaman bu konuda veryansın etmedim. Çoluğumun çocuğumun rızkına ben bu partiyi vermekte bir an bile tereddüt yaşamadım. 

Ama son olarak Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in “Özgür’ün kellesini alın” talimatı ile yönetim kurulu üyelerimden işi olmayanlara iş vaadi, işi olanlara da işten çıkarma tehdidi ile istifa ettirilerek benim başkanlığımın düşürülmesi çalışmalarını duyduğumda artık bu partide durmamın bir anlamı olmayacağını düşündüğüm için istifa etmeye karar verdim.

Benim yönetimimden en güvendiğim adam bile beni arayarak “Başkanım hakkını helal et yanımda Eriş başkan vardı istifa dilekçesine imza atmak zorunda kaldım” demesi de bu planlı operasyonun faillerini göstermektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Örgütü büyümeye değil az olsun bizim olsun mantığı ile yerinde saymaya başlamış yani kaderine terk edilmiştir. Üzülerek söylemeliyim ki şu anda Ödemiş Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı her ne kadar Hamdi Halis olarak görülse de aslında Mehmet Eriş, hem Belediye Başkanı hem İlçe Başkanıdır. İşçi alımlarından dahi en son Hamdi Halis başkanın haberi olmaktadır.

Partide ismi ön plana çıkmaya başlayan kişilerle görüşmelerim bile engellenmiştir. Sosyal medya hareketlerim bile takip edilerek “ona yorum yapma, buna yorum yapma, onu beğenme, bunu kaldır” gibi basit işlerle uğraşılmaktadır.

Belediye Başkanı Eriş’in çevresi ona muhbirlik, yalakalık yapan insanlarla dolu olup ekran resmi, ses kaydı getiren kişiler her zaman eriş tarafından el üstünde tutulmaktadır. 

Ben bugün tarihe not düşüyorum. Seçimlerde severek ve isteyerek çalıştığım babamın dahi eğer Eriş’e çalışmazsan hakkımı helal etmem dediği kişi yani başkan eriş seçildikten sonra ona dair beslediğimiz tüm umutları yitirmemize neden olmuş ve kendisi bu partinin her geçen gün Ödemiş’te zarar göremesine sebebiyet vermiştir.

Bugüne kadar arkamda olan Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolu İl Başkanımız Burak Kotan ve yönetimine teşekkürlerimle, partimin daha fazla zarar görmemesi adına bildiğim birçok şeyi sayın genel başkana aktarmak üzere zihnimde tutuyor, bugüne kadar büyük bir onurla gerçekleştirdiğim gençlik kolu başkanlığı görevimden ve çok sevdiğim partimdem üzülerek istifa ediyorum. 

Ancak zamanın beni haklı çıkaracağına olan inancım tamdır. Cumhuriyet Halk Partisini bir aile şirketi gibi gören zihniyet eninde sonunda kaybedecektir.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0