AK Partili Kaya'dan CHP'li Bakan'a 'sosyal konut' çıkışı: Ayrımcılık yapıyor

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TOKİ tarafından Karaburun'a yapılacak olan, dar ve orta gelirli aileler ile dezavantajlı grupların faydalanacağı sosyal konutlara karşı çıkan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın ayrımcılık yaptığını belirtti.

AK Partili Kaya'dan CHP'li Bakan'a 'sosyal konut' çıkışı: Ayrımcılık yapıyor

CHP'nin seçkinci bir kafa yapısıyla hareket ettiğini belirten Kaya, "Burjuvaların, elitlerin, zenginlerin partisi CHP'nin İzmir Milletvekili Sayın Murat Bakan, partisine yakışır bir çıkış yapmış. Yoksulun ev sahibi olmasına, garibanın yüzünün gülmesine tahammül edemiyorlar. Karaburun'a TOKi tarafından yapılacak konutlar, sosyal konut statüsünde olacaktır. Bu konutlara erişim önceliği, dar gelirliler, orta gelirliler ve dezavantajlı gruplardadır.Aynısını Karabağlar’da da yaptılar.Buna karşı çıkmak ayrımcılık yapmaktır" dedi.

CHP'li Murat Bakan'ın ve Karaburun'un CHP'li Belediye Başkanı'nın açıklamalarının hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığının altını çizen Kaya, TOKİ'nin genel stratejisinin, dar ve orta gelir ile dezavantajlı gruplarına yönelik sosyal konutlar ile gerekli hizmet birimlerini altyapılarını da tamamlayarak sunmak olduğunu hatırlattı. TOKİ'nin ülke genelinde, konut ihtiyacının en fazla olduğu alanları belirlemek üzere araştırma yöntemleri uyguladığını belirten Kaya, "Yapılan araştırmaların neticesinde, Karaburun'da yaşayan dar gelirli vatandaşlarımızın, dezavantajlı hemşehrilerimizin konut ihtiyacı olduğu belirlenmiştir.Geçen hafta Karaburun’daydım.Vatandaşımızın bizden en öncelikli isteği TOKİ.Tabi bunlar halktan kopuk oldukları için bunu bilemezler. Karaburun’da da piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar gelirli vatandaşlarımızı az peşinat, düşük taksit ve uzun vade ile kira öder gibi konut sahibi yapacağız. CHP'liler bundan rahatsızlık duyuyor. Adında halk olan bir partinin bu işe karşı çıkma gerekçesine bakıyoruz, 'Karaburun'un demografik yapısı değişir, istemiyoruz' diyorlar. Zengin yazlık yapıp yerleşince demografik yapı değişmiyor da, dar gelirli TOKİ marifeti ile ev sahibi olunca mı demografik yapı değişiyor! CHP'liler, dar gelirliler deniz manzaralı evlerde oturamaz diyorlar. Ne münasebet, bu kadar üstenci bir yaklaşım olabilir mi! İnsanlarımıza hakaret ediyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Adında halk olan partinin, halkın mutluluğuna tahammülü yok. Aynısını Karabağlar'da da yapıyorlar. Karaburun'a TOKİ sosyal konutlarını yapacağız ve hemşehrilerimiz yeşil içinde, doğayla barışık, güvenli, sağlıklı, kimlikli, yatay mimariyle inşa edilmiş, mahalle kültürünü yaşatan konutlarda yaşayacak. Bunu kimse engelleyemez" şeklinde konuştu. 

YANLIŞ İŞLERİ SAVUNMAYIN, YİNE MAHCUP OLURSUNUZ 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın yanlış işleri savunmasına da bir anlam veremediğini ve Kaymakamlık üzerinden gündem değiştirmeye çalıştığını belirten Kaya, Menemen örneğini hatırlattı. CHP'lilerin Menemen'de yolsuzlukla suçlanan Belediye Başkanı'na önce tam kadro destek verip sonrasında ise bir ay geçmeden partiden ihraç kararı aldıklarını belirten Kaya, "Her şey somut bir şekilde ortada, CHP'li Sayın Murat Bakan'a sormak istiyorum.

1-Belediye şirketine kendisini müdür olarak atayıp ballı bir ikinci maaş bağlayan kimdi? 

2-Kızını belediyeye işe alıp fazladan haksız mesai ile maaşını şişiren kimdi? 

3-Erkek kardeşinin oğlu, henüz üniversite öğrencisi olan bir kişiyi tesis müdürü yapan kimdi? 

4-Halasının kızını halkla ilişkiler müdürü ve eşinin akrabasını muhasebe müdürü yapan kimdi? 

5-Zimmetten ve irtikaptan dolayı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belediyeye yönetici olarak atadığı akrabaları hakkında kovuşturma başlatılan belediyenin başkanı kim? 

6-Görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçlamalarıyla Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan belediye başkanı kim?

Siz önce bu soruların bir cevabını verin. Karaburun’da vatandaşın gündemi bu. Belediye Başkanı'nın makamından çıkıp Karaburun’un sokaklarını dolaşırsanız bu soruları duyarsınız. Bir belediye düşünün, içinde zimmetten irtikapa, sahtecilikten görevi kötüye kullanarak haksız menfaat teminine, adam kayırmaya, yolsuzluğa kadar her türlü usulsüzlüğe ilişkin iddialar var çıkıyorsunuz, bu yanlış işleri savunuyorsunuz. Tabi bu ilk değil, geçmişte de yolsuzlukla suçlanan CHP'li Menemen Belediye Başkanı'na, CHP tam kadro destek vermişti. Daha sonra çark edip, partiden ihraç ettiler. Şimdi de yolsuzlukla suçlanan CHP'li Karaburun Belediye Başkanı'na destek veriyorlar. Yine mahcup olursunuz" ifadesinde bulundu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0