İzmir'de 'okul güvenliği' toplantısı yapıldı

İzmir’de, 2021-2022 eğitim öğretim yılı 2. döneminde, okullarda ve okul çevrelerinde alınacak tedbirlere ilişkin güvenlik ve koordinasyon toplantısı düzenlendi.

İzmir'de 'okul güvenliği' toplantısı yapıldı

Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, kaymakamlar, il güvenlik bürokrasisi yetkilileri, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, ilçe millî eğitim müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

“İzmir, Eğitimi Çok Önemsiyor”

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı toplantı salonunda bir araya geldiği katılımcılara hitap eden Vali Köşger, İzmir’in, eğitimi önemseyen illerin en başında geldiğini söyledi.

Kentte, ailelerin eğitime çok önem verdiğini kaydeden Vali Köşger, eğitim kadrosunda eksiklik olmadığını, fizikî mekân sıkıntılarını da süratle gidermeye çalıştıklarını dile getirdi.

“En Önemli Üstünlüğümüz Genç Nüfusumuz”

Tüm bileşenlerle birlikte İzmir’in eğitim kalitesini her anlamda çok iyi hale getirmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Vali Köşger, “Her zaman söyleyegeldiğimiz üzere, diğer ülkelere kıyasla en önemli üstünlüğümüz; iyi eğitmeye çalıştığımız genç nüfusumuz. Çocuklarımızı ne kadar iyi eğitirsek, onları çağın bilgisiyle donatırsak, aynı zamanda kendi köklerinden ve değerlerinden kopmadan yetiştirebilirsek, millet olarak güçlü tarafımız budur. Bunu sağlamak için kaymakam arkadaşlarım başta olmak üzere, salonda bulunan herkesin özel bir hassasiyet göstermesini, okullarımızın başarıyı yakalaması noktasında, çocuklarımızın niteliğinin artması noktasında ellerinden gelen tüm gayreti ortaya koymasını bekliyoruz.” dedi.

Vali Köşger’den “Z Kuşağı” Vurgusu

Z kuşağının, özellikle sosyal medya aracılığıyla, kaynağı belli olmayan uluslararası etkileşimlere açık hale geldiğini ve ülkeye aidiyetlerinin giderek zayıfladığına dikkati çeken Vali Köşger, “Bu çocuklar, ülkelerini yaşanılmaz görme noktasına kadar gelmiş durumdalar. Halbuki; dünyadaki en yaşanılası ülkelerden biri Türkiye. Ülkemiz her anlamda çok kıymetli bir ülke. Coğrafi konum olarak da böyle, sosyal doku olarak da böyle, tarih itibarıyla da böyle, gelenek göreneklerimiz, insan kalitemiz itibarıyla da böyledir. Çocuklar içinde bulundukları için kıymetini bilmiyorlar, farkında değiller, yaşları çok genç. Sosyal medyada çeşitli kampanyalar yapılıyor. Ailelerin göz nuru, emek sarf edilen, -İzmir örneğinden hareket edersek- 54 bin öğretmenin emekleriyle yetiştirilen ve beklentiye girilen özellikle de zeki çocuklarımızı yurt dışına transfer ederek kaynaklarımızı çalıyorlar. En başta bunun engellenmesine yönelik çalışmalar yürütmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Her İlçeye Spor Kulübü Talimatı

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni dönemde hayata geçirilecek projeler ile ilgili değerlendirmeleriyle sözlerine devam eden Vali Köşger, kent genelinde lisanslı sporcu sayısının az olduğunu belirterek, kaymakamlardan ve ilçe milli eğitim müdürlerinden, her ilçede spor kulüpleri kurulmasını istedi. Bu kulüplere malzeme konusunda valilik olarak gerekli maddî desteği sağlayacaklarını aktaran Vali Köşger, çocukların yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmesi gerektiğini, böylelikle hem sağlıklı nesiller hem de millî sporcu yetiştirebileceklerini söyledi.

Okul Çevrelerinde Alkol Satışı Denetimi

Güvenlik güçlerinden de okul civarlarında alkol satılan mekânlarla ilgili denetimlerini taviz vermeden sürdürmelerini isteyen Vali Köşger, çocukların alkol ile başlayıp uyuşturucuya evrilen sürece dahil olmaması için kararlılıkla mücadele edeceklerini kaydetti.

Eğitim öğretim alanında, tüm paydaşlardan her zaman gayret beklediğini dile getiren Vali Yavuz Selim Köşger, öğrencileri öğretmenlere, öğretmenleri okul idarecilerine ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine emanet ettiklerini, güvenlik bürokrasisi yetkililerinin de eğitim öğretimle ilgili tüm tedbirleri alacağını sözlerine ekledi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0