Meteorolojiden İzmir'e sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler ışığında İzmir için sarı kodlu uyarı geldi. Yapılan açıklamada, İzmir’in kuzey ve doğu çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi. 

Meteorolojiden İzmir'e sarı kodlu uyarı!

İZMİR DAHİL 12 İLE SARI KODLU UYARI! 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Bilecik, Osmaniye, Eskişehir, Ankara, Bolu, Kars ve Ardahan çevreleri, Kocaeli'nin doğu ilçeleri, Hatay'ın kıyı ilçeleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Ege Bölgesi (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Manisa, İzmir’in kuzey ve doğu çevreleri, Aydın ve Muğla’nın iç kesimleri), Batı Akdeniz’in iç kesimleri (Burdur ve Isparta çevreleri ile Antalya’nın iç kesimleri) ile Eskişehir çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

VALİLİKTEN DE AÇIKLAMA
Öte yandan Valilik tarafından yapılan açıklamada da 09.08.2022 Salı öğle saatlerinden sonra beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; İzmir’in doğu kesimlerinde ( Dikili, Bergama, Kınık, Aliağa, Kemalpaşa, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz, Beydağ ilçeleri) yerel kuvvetli olması beklendiğinden; meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0