Kritik adım atıldı: Koku sorunu tarihe karışıyor

İzmir’in kangren haline gelen ve uzun yıllardır muhalefetle Büyükşehiri karşı karşıya getiren koku sorununun çözümü için kritik bir adım atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sorunun nedenini ve çözümünü biliyoruz” diyerek Çiğli Arıtma Tesisi’nde biriken çamuru ve çamurların temizlenmesini işaret etmişti. Soyer’in açıklamalarının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Atıksu Arıtma Tesislerinden Çıkan Çamurun Nakliyesi ve Geri Kazanım/Bertarafı İşi" ihalesini gerçekleştirdi. 2 firmanın teklif verdiği ihaleyi 22 milyon 140 bin liralık teklifle Eltaş Nakliyat A.Ş. oldu.

Kritik adım atıldı: Koku sorunu tarihe karışıyor

İzmir’in kangren haline gelmiş ve uzun yıllardır tartışılan koku sorunun çözümü için kritik bir adım atıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Yüzülebilir Körfez” hedefinde önemli bir yere sahip olan ve sık sık muhalefetle yerel iktidarı karşı karşıya getiren koku sorunun çözümü için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sorunun nedenini ve çözümünü biliyoruz” diyerek Çiğli Arıtma Tesisi’nde biriken çamuru ve çamurların temizlenmesini işaret ederek, “İzmir’deki kokunun ana sorunlarından biri arıtmadan çıkan çamurun yirmi yıldır Çiğli Arıtma’nın çevresinde depolanmasıydı... Arkadaşlarımız projenin orijinal tasarımında bu çamurun uzakta bir çamur tesisine taşınması gerektiğini tespit etti. İzmir tarihinde ilk defa arıtma çamurunu körfez kenarında değil Manisa’da lisanslı bir tesiste depolamaya başladık. Eskiden birikmiş çamurun bertarafı içinse İYTE ile ortak bir proje yürütüyoruz. Bu yılın sonunda o çalışma da başlayacak. İzmir’in koku kaynaklarından biri tümüyle ortadan kalkacak” ifadelerini kullanmıştı.

İLK HAMLE GELDİ

Sorunun tespitinin ardından çözümü için ilk hamle geldi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Atıksu Arıtma Tesislerinden Çıkan Çamurun Nakliyesi ve Geri Kazanım/Bertarafı İşi" ihalesini gerçekleştirdi.

2 FİRMA TEKLİF VERDİ

İhalede belirlenen muhammen bedel 19 milyon 83 bin lira olurken ihalede çamurun temizlenmesi işi için 2 firma teklif verdi.

İhaleye katılan ve Büyükşehir iştiraki olan İZBETON A.Ş. 22 milyon 500 lira teklif verirken ihaleye katılan ikinci firma Eltaş Nakliyat A.Ş. oldu. Eltaş Nakliyat, 22 milyon 140 bin lira teklif vererek ihaleyi kazanan firma oldu.

İhale kapsamında 60 gün süre ile 15 bin ton atık nakliyesi ve geri kazanım/bertarafı ile 9 bin ton atık geri kazanım/ bertarafı işinin yapılması planlanıyor.

Yayımlanan ihale raporunda çalışmaların yapılacağı alanlar ise Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi, Menemen, Kemalpaşa, Türkelli, Foça, Aliağa, Gerenköy, Bergama, Çandarlı, Yeni Foça, Güneybatı,Torbalı, Ayrancılar-Yazıbaşı, Havza, Seferihisar, Urla, Özdere, Ödemiş, Çeşme, Doğanbey, Hasköy, Tire ,Ulucak, Mordoğan, Bayındır İlçeleri ve bölgeleri olarak açıklandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0