EGE'DE TACİZ İDDİALARI DEVAM EDİYOR

Ege Üniversitesi öğrencileri tacize sessiz kalınmasına tepkili

EGE'DE TACİZ İDDİALARI DEVAM EDİYOR

Bir Diş Hekimliği 2. sınıf öğrencisi “Bizim korku ve endişelerimizin hiçbir değeri yok. En azından bu iddiaların tartışıldığı süreç içerisinde hocanın görevi askıya alınabilirdi. Bu psikolojiyle bu hocadan alacağımız eğitimin ne kadar verimli olup olmayacağı hiç düşünülmüyor. Bırakalım dersine girmeyi, koridorda karşılaşsak artık tedirgin olacağız. Bunca şikayete ve tanığa rağmen bu olaya komplo denilmesini de anlamış değilim” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER SOMUT BİR ADIM ATILMASINI İSTİYOR

Ege Üniversitesinde geçen dönem başında KYK Kız Öğrenci Yurdu’nun önünde bir kadın öğrenci, öğrenci olmayan bir erkek tarafından tacize uğramıştı. Ege Üniversitesi yönetimi bu olayda da resmi bir açıklama yapmamış, göstermelik önlemlerle olayın üstünü kapatmaya çalışmıştı.

Prof. Dr. Zeki Eralp Buduneli hakkındaki iddialara da üniversitenin resmi bir açıklama yapmamış olması, 40’a yakın şikayete rağmen soruşturmada somut bir adım atılmış olunmaması ve fakültenin bu olayın duyurulmaması için çok sıkı önlemler almış olması, öğrencilerin taciz iddialarına dair korkularını daha da ileri bir boyuta taşıyor.

Öğrenciler, bu şartlar altında eğitim almaya zorlandıklarını ve artık somut bir adım atılmasını istediklerini dile getiriyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0