Erken Kalkmanın Tüyoları

Sabahları yataktan daha rahat kalkmanızı sağlayacak tavsiyeler

Günümüzde şehir hayatının koşturmacasından yorulan insan için yataktan kalkmak oldukça zor. Ancak imkansız değil. Bu konuda Dr. Can Çiftiçi’nin yazısını sizler için derledik.

3 Adımda ‘Gerçekten Uyanma’

Erkek uyanıp güne başlamanın önünde en büyük engellerden birisi de alarmı susturup yatakta uyanık-yarı uyanık halde uzanma eğilimimizdir. Ama bu eğilimi aşağıdaki 3 adımda alt edebilirsiniz.

1. Motive Olun

Gece yatmadan önce yarın yapmayı planladığınız şeyleri düşünün ve onları yapmak için kendinizi motive edin. Bu her şey olabilir. Deneyeceğiniz yeni bir yemek tarifi farklı bir egzersiz, işinizle ilgili bir proje vesaire.

Sabah uyandığınızda planlarınızı hatırlamak, kalkmak için sizi motive edecektir.

2. Yataktan Sıçrayın

Yataktan çıkamamanın büyük bir nedeni de psikolojik olarak dışarı çıkmaya ve güne başlamaya hazır olmamak. Bu gücü bulmanın kolay olmadığını biliyoruz ancak fiziksel bir sıçramanın psikolojik etkileri de olacaktır. Yataktan hızlıca ve yapmanı gerekenleri düşünerek hevesle çıkmaya çalışın. Kalkın ve kollarınızı açabildiğiniz kadar açın, hayatta olduğunuz için sevinerek günün getirdiklerine hazırlanın.

3. Alarmı Uzağa Koyun

Eğer alarmı yanınıza koyup uyuyorsanız sabahları alarmı kapatıp uykuna devam etme olasılığınız artar. Bu yüzden alarmınızı kalkıp kapatmanızın gerekeceği bir yere koyun.

Alarmı kapatıp direk banyoya gidebilir ve tam bu noktada gece yatmadan önce planladıklarınızı hatırlayabilirsiniz.

Alarmı kapatıp tekrar uyuyanlar için yaratıcı bir ürün bile mevcut. Alarm çaldıkça sizden kaçan saat!

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2020, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0