Ekrem İmamoğlu’na İzmir’den destek yağdı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasının açıklanmasının ardından, İmamoğlu’na İzmirli siyasilerden destek yağdı.

Ekrem İmamoğlu’na İzmir’den destek yağdı

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada karar açıklandı. İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi ve siyasi yasak getirildi.

Kararın açıklanmasının ardından CHP İzmir milletvekillerinden ve ilçe belediye başkanlarından, Ekrem İmamoğlu’na destek mesajları geldi. "#Yanındayız Ekrem İmamoğlu" etiketiyle destek veren İzmirli siyasiler, kararın siyasi olduğuna dikkat çekti. 

BÖKE: HALKIN İRADESİNİ HEDEF ALAN BİR DARBE 

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, ''İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu İstanbul halkının sandıktan iki kez çıkmış iradesidir. Düzmece bir davada verilen siyasi karar halkın iradesini hedef alan bir darbedir. Halkın iradesinin önünde hiçbir güç duramaz. Adaleti ve demokrasiyi hep birlikte kuracağız!'' dedi. 

ÖZKAN: TARİHTEN DERS ALMAYANLAR AHMAKTIR!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, ‘’Tarihten ders almayanlar ahmaktır! Halkın vicdanında kazanmış Ekrem İmamoğlu'nu mahkeme salonlarında kumpaslarla yenemezsiniz. 800 bin farkla ders veren milletimiz bunun hesabını yine sorar! ‘’ dedi. 

YÜCEL: TEK ADAM VE YANDAŞLARI İSTEDİ DİYE...

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ''Tek adam ve yandaşları istedi diye 16 milyon İstanbullunun iradesini yok sayamazsınız. Bugün mahkum edilen, sadece Ekrem İmamoğlu değil aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Demokrasisidir.Bu adaletsizliğe en büyük cevabı yine yüce Türk milleti verecektir'' dedi. 

Yücel, "Torbalı İlçe başkanlığı ziyaretimizde @istanbulbld başkanımız @ekrem_imamoglu verilen haksız ve hukuksuz cezayı değerlendirdik. Kızgınız, öfkeliyiz ama asla umutsuz değiliz. Bilmiyorlar ki, bu haksızlıklar bizi daha çok kamçılıyor, daha çok motive ediyor. #BirlikteGüçlüyüz" dedi.

BAŞKAN SOYER DESTEK İÇİN İSTANBUL YOLUNDA 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise açıklamasında, ‘’ 16 milyon İstanbullunun iradesini ve somut delilleri göz ardı edenlere, hiçbir yol arkadaşımızı kurban etmeyiz. Hak, hukuk, adalet için. İstanbul yolundayım. Yanındayım’’ dedi. 

ARSLAN: KARARI TANIMIYOR KABUL ETMİYORUZ’’

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "16 milyon İstanbullunun iradesine sahip çıkan İstanbul Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız. Fotoromana iade ettiği ‘ahmak’ sözü üzerinden yürütülen dava hukuki değil siyasidir. Yasaya, hukuka ve kamu vicdanına karşı verilen kararı tanımıyor kabul etmiyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

POLAT: HALKIN İRADESİ SİZİ SANDIĞA GÖMECEK 

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, ''Bu kararla 16 milyon İstanbullunun iradesi yok sayılmıştır. Tüm hukuksuz kararlarınızın hesabını vereceksiniz. Halk iradesi sizi sandığa gömecek ve bu ülkeye hak, hukuk ve adalet gelecek. İstanbul’u iki kere kazanan Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun yanındayız'' dedi. 

PURÇU: ASIL MÜCADELE ŞİMDİ BAŞLIYOR

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu açıklamasında, ‘’ İşte bu kadar korkuyorlar. Çünkü gideceklerini biliyorlar! Asıl mücadele şimdi başlıyor.. Yılmak yok... Halkın iradesini gasp edenler yakında bunun bedelini de sandıkta ödeyecekler. Yapılan sivil darbeye karşı; Yanındayız’’ dedi. 

CHP’li Purçu ikinci bir paylaşım yaparak, ‘’ Bu açıkça faşist bir darbedir. Tck 123/3A 125/6 43 2 maddesi yollamasıyla 2 yıl 7 ay 53 madde uygulandı ve siyasi yasak verdi. iktidar, tarihte görülmemiş bir “adalet” rezaletine imza attı!’’ ifadelerini kullandı.  

SINDIR: HUKUKİ DEĞİL SİYASİ...

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, ''Taviz yok!.. Mücadelemiz adelet gelinceye dek sürecek... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu için verilen karar; "hukuki değil siyasidir." 16 Milyon İstanbullunun iradesi gasp edilemez'' dedi. 

BEKO: HALKIN İRADESİNİ VE 86 MİLYONU CEZALANDIRMAKTIR

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise  ‘’ İstanbul B.B. Başkanımız, değerli mücadele arkadaşımız Ekrem İmamoğlu’nu yargılamak İstanbul’u yargılamaktır! Ekrem Başkanımıza ceza vermek demokrasiyi, halkın iradesini ve 86 milyonu cezalandırmaktır! Adalet mücadelemizden bir adım geri atmayacağız! Yanındayım’’ ifadelerine yer verdi. 

SERTEL: SANDIKTA YENEMEDİKLERİ...

CHP İzmir Milletvekili  Atila Sertel, ''Türkiye’de hukuku katledenler, sandıkta yenemedikleri @ekrem_imamoglu’na ceza verenler asla unutmasın. Her şey çok güzel olacak. Türkiye demokrasi ile buluşacak'' ifadelerini kullandı. 

KILIÇ: BU DARBENİN HESABINI SORACAĞIZ

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç açıklamasında ‘’ Cenazemizden dolayı bugün Saraçhane’de değilim ancak kalbim sizinle. 16 milyon İstanbullunun iradesine yapılan bu darbenin hesabını soracağız, İstanbullu soracak, tüm Türkiye soracak!’’ dedi. 

BAKAN: DÜN MAZLUMUZ DİYENLER BUGÜN ZALİM OLDU 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak hukuki değil, siyasal bir karardır. Dün mazlumuz diyenler bugün zalim oldular. Adalet devletin dinidir. Hak, Hukuk, Adalet'' dedi. 

AYDIN: YÜRÜNECEK ÇOK YOLUMUZ VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi  Murat Aydın,  ‘’ Yürünecek çok yolumuz var. Bu ülkede hukuk üstün adalet daim olacak. Kimsenin kuşkusu olmasın’’ ifadelerine yer verdi. 

SANDAL: DEMOKRASİYE VURULAN BÜYÜK BİR DARBEDİR

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ‘’16 milyon İstanbullunun iradesiyle seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu için verilen hapis ve siyasi yasak kararı, demokrasiye vurulan büyük bir darbedir! Hak, Hukuk ve Adalet bir gün herkese lazım olacak’’ dedi. 

TUGAY: İSTANBULLULARIN İRADESİNE KARŞI ALINMIŞ BİR KARAR

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, ‘’ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası, aslında İstanbulluların iradesine karşı alınmış bir karardır. Tüm bu süreçte destekçisi olduğumuz Sn. Ekrem İmamoğlu'nun yanında olmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı. 

BATUR: HALKIMIZ BU ADALETSİZLİKLERİN CEVABINI SANDIKTA VERECEKTİR

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘’ Çalışkan, dürüst ve halkçı bir belediye başkanı olarak tüm İstanbullular için görevini yerine getiren İmamoğlu'na siyasi yasak getiren, Türk demokrasisini ve 16 milyon İstanbullunun iradesini hapseden anlayışı kınıyoruz. Halkımız bu adaletsizliklerin cevabını sandıkta verecektir. Hakkın, hukukun ve Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız’’ dedi.  

ERHAN KILIÇ: HİÇBİR GÜÇ HALKIN İRADESİNDEN ÜSTÜN DEĞİL

Buca BelediyeBaşkanı Erhan Kılıç, ‘’ Ekrem İmamoğlu Başkanımıza verilen ceza haktan, hukuktan ve adaletten uzaktır. Hiçbir güç halkın iradesinden üstün değildir!’’ dedi. 

ORAN: KARAR, HUKUKTAN VE ADALETTEN YOKSUN 

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ''Verilen bu karar hukuktan ve adaletten yoksundur. Adalet elbet yerini bulacaktır. Hiçbir karar halkın iradesinden üstün olamaz. İmamoğlu'nun yanındayız!'' dedi. 

GÜMRÜKÇÜ: HALKIN İRADESİNİN İKİNCİ KEZ GASP EDİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ 

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ''İstanbul halkının iradesinin ikinci kez gasp edilmesini kabul etmiyoruz'' dedi. 

KIRGÖZ: YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ 

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar hepimizi derinden üzmüştür. Sayın Başkanımızın her zaman yanındaydık ve yine yanında olmaya devam edeceğiz.'' dedi. 

SELVİTOPU: İSTANBULLULARIN İRADESİNE VURULMUŞ BİR DARBE 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitoğu, ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar İstanbulluların iradesine vurulmuş bir darbedir. Hak, hukuk, adalet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz!'' ifadelerine yer verdi. 

ENGİN: KAMUOYU VİCDANI BUGÜN YARA ALMIŞTIR 

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ''Kamuoyu vicdanı bugün yara almıştır. Demokrasiden uzaklaşılmasını, milyonlarca İstanbullunun iradesine kelepçe vuran bu kararı kabul etmiyoruz! Hak, hukuk ve adalet için yanındayız'' ifadelerini kullandı. 

İDUĞ: YANINDAYIZ 

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na verilen karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır! Başkanımızın dün olduğu gibi bugün de yarın da yanındayız'' ifadelerine yer verdi. 

YETİŞKİN: KARAR HALKIN İRADESİNDEN ÜSTÜN OLAMAZ 

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na  verilen karar adalet ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir karar halkın iradesinden üstün olamaz'' dedi. 

İNCE: ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN 

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ''Asla yalnız yürümeyeceksin. Hak, hukuk, A D A L E T'' dedi. 

ERDOĞAN: ÜSTÜNLERİN HUKUKU DEĞİL, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ...

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza, sadece siyasi değil; adalet duygusundan yoksun ve hukuk normlarından uzaktadır. Bir hukukçu olarak İstanbul halkının iradesine saygısızlık anlamına gelen bu kararı kınıyorum. Bir üst mahkemede bu hukuk garabetinin sona ereceğine inanmak istiyorum. Hiçbir güç, halkın iradesinden daha üstün ve önde olamaz. Üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü egemen kılana kadar Ekrem başkanımızın yanında ve omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Her şey çok güzel olacak!'' ifadelerine yer verdi. 

YILMAZLAR: YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZSİNİZ 

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, ''Hiçbir güç halkın iradesinden üstün değildir. Yolumuza her zaman engel koyabilirsiniz ama yolumuzdan döndüremezsiniz!'' dedi. 

GÜRBÜZ: KABUL ETMİYORUZ

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'na ve İstanbul'un iradesine yapılanları kabul etmiyoruz.16 Milyon İstanbullu ve Türkiyenin aydınlığı için yoldayız.@ekrem_imamoglu" dedi.

KARAKAYALI: ASLA YALNIZ DEĞİLSİN

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, " Asla yalnız değilsin @ekrem_imamoglu her şey çok güzel olacak!

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0