Akşener'den tepki: 'Bu şarkı burada bitmez'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

Akşener'den tepki: 'Bu şarkı burada bitmez'

Saraçhane’de konuşan Akşener, "Bundan yıllar evvel burada okuduğu şiirle mahkum olan bir büyükşehir belediye başkanı vardı. Buradan sizlere seslenip, 'Bu şarkı burada bitmez' demişti. Doğrudur, o şarkı orada bitmedi ama Meral Akşener olarak söz veriyorum; bu şarkı da burada bitmeyecek." dedi. Akşener, “Dünün korkakları nasıl kaçarak gittilerse, bugünün korkakları da kaçarak gidecekler. İradenize güvenin. Birinci turda, 2019, 31 Mart’ı hatırlayın. Ne yaptılar? Haksızlık yaptılar. Ne oldu 800 bin fark attınız. Korkunun ecele faydası yok. Bugün burada bir irade var. Bugün bu irade bir mahkeme kurdu. Bugün başkana verilen cezanın karşılığı bir mahkeme kurdu. Asıl mahkeme burası. Saraçhane’de kurulan mahkeme. Şimdi, çok korkuyorlar, yarın altı genel başkan olarak burada olacağız ve bu haksızlığın karşısında duracağız. Bu millet hiçbir zaman istibdata boyun eğmedir, ne diyoruz; kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, YSK üyelerine hakaretten yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

İmamoğlu'nun çağrısı sonrası Ankara'dan yola çıkarak Saraçhane'ye giden Akşener,  İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile buluştu, İBB önünde toplanan halka otobüsün üzerinden seslendi.

Akşener, şöyle konuştu:

"Hey gidi Saraçhane ne çektiniz be!" diyen Akşener, "Bundan yıllar evvel burada okuduğu bir şiirle mahkum olan bir büyükşehir belediye başkanı vardı." ifadelerini kullandı.

Kalabalığın yuhalaması üzerine Akşener, "Biz yuhalamayız, biz gereğini yaparız." karşılığını verdi. 

“YILLAR EVVEL BURADA OKUDUĞU BİR ŞİİRLE MAHKUM OLAN BİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VARDI”

“Hey gidi Saraçhane ne çektiniz? Bundan yıllar evvel burada okuduğu bir şiirle mahkum olan bir büyükşehir belediye başkanı vardı. (Kalabalıktan gelen yuhalama sesleri üzerine) Yok, yok biz yuhalamayız biz gereğini yaparız. Ve o büyük şehir belediye başkanı buradan sizlere seslenip demişti ki; ‘Bu şarkı burada bitmez.’ Doğrudur o şarkı orada bitmedi. Bugün Meral Akşener olarak söz veriyorum bu şarkı da burada bitmeyecek.

“EVET, ONLAR KORKUYOR AMA BİZ KORKMUYORUZ YAŞASIN HÜRRİYET KAHROLSUN İSTİBDAT DİYORUZ”

Bugün iktidarda yarından çok korkan bir irade var. İnsanlar korktuğu zaman ceza verirler. İnsanlar korktuğu zaman zulüm yaparlar, haksızlık yaparlar. Onun için bugün Ekrem kardeşim için, Ekrem başkan için verilen bu kararın arkasında bir büyük korku var. Size duyulan korku var, demokrasiye duyulan, millet iradesine duyulan korku var. Evet, onlar korkuyor ama biz korkmuyoruz yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat diyoruz. Yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat diyoruz.

“O CUMHURBAŞKANI OLDU ÇÜNKÜ MİLLET İRADESİNE EL UZATILMIŞTI. ALLAH’IM BÜYÜKSÜN KİMLER KİMLERLE BERABER”

Yıllar evvel bu meydanda şiir okuduğu için muhtar olamaz denilen, onunla ilgili manşet atılan bir büyükşehir belediye başkanı vardı ama velakin bakın o Cumhurbaşkanı oldu çünkü millet iradesine el uzatılmıştı. Allah’ım büyüksün kimler kimlerle beraber.”

“ONLAR İSTİFA ETMEZ… SANDIKTA GEREĞİNİ YAPACAKSINIZ”

Akşener, yurttaşların “Hükümet istifa” sloganları atması üzerine konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yok onlar istifa etmez. Ne olacak biliyor musunuz? Bugün bu kararı verenler, siyah cübbelerini haksızlığa kılıf edenler, verdikleri kararın başında ne yazacak biliyor musunuz; ‘Türk milleti adına’ diyecekler. Ne yapacaksınız? Sandıkta gereğini yapacaksınız. Hem de o sandıkta hür irademizle, helal oylarımızla diyeceksiniz ki; ‘Hadi bakalım sizi gönderiyoruz’ diyeceksiniz. Ve diyeceksiniz ki; ‘Korkunun ecele faydası yoktur.’

“ASIL MAHKEME BURASI. SARAÇHANE’DE KURULAN MAHKEME. ŞİMDİ, ÇOK KORKUYORLAR, YARIN ALTI GENEL BAŞKAN OLARAK BURADA OLACAĞIZ VE BU HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA DURACAĞIZ”

Dünün korkakları nasıl kaçarak gittilerse, bugünün korkakları da kaçarak gidecekler. İradenize güvenin. Birinci turda, 2019, 31 Mart’ı hatırlayın. Ne yaptılar? Haksızlık yaptılar. Ne oldu 800 bin fark attınız. Korkunun ecele faydası yok. Bugün burada bir irade var. Bugün bu irade bir mahkeme kurdu. Bugün başkana verilen cezanın karşılığı bir mahkeme kurdu. Asıl mahkeme burası. Saraçhane’de kurulan mahkeme. Şimdi, çok korkuyorlar, yarın altı genel başkan olarak burada olacağız ve bu haksızlığın karşısında duracağız. Bu millet hiçbir zaman istibdata boyun eğmedir, ne diyoruz; kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet.”     

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0