H.K.G. davasının sanıklarından Kadir İstekli gözaltına alındı

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşında 'imam nikahı ile evlendirdiği’ Kadir İstekli bu akşam Pendik'te yakalandı, gözaltına alındı.

H.K.G. davasının sanıklarından Kadir İstekli gözaltına alındı

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşından itibaren, 'imam nikahı ile evlendirildiği’ Kadir İstekli’nin cinsel istismarına maruz kalması nedeniyle açılan davanın sanığı Kadir İstekli bu akşam İstanbul Pendik’te yakalandı. Baba Yusuf Ziya Gümüşel'in ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. 

KADİR İSTEKLİ HAKKINDA 67 YIL 10 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Soruşturma kapsamında kimse tutuklanmazken iddianame hazırlanmış ve dava Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. İddianamede Kadir İstekli hakkında ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘cinsel saldırı’ suçlarından 67 yıl 10 ay 15 gün; baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında ise ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 22 yıl 6’şar ay hapis cezası talep edilmişti.

YAKALAMA KARARI BUGÜN ÇIKARILMIŞTI

H.K.G’nin avukatı, sanıkların tutuklanması için mahkemeye dilekçe vermişti. Mahkeme, bugün baba Yusıf Ziya Gümüşel ile, 6 yaşındaki H.G.K'ye yıllarca sistematik cinsel istismarda bulunan Kadir İstekli hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0