Başkan Sandal'dan TOKİ satışı tepkisi: 'Böyle yağma yok'

Bayraklı’da TOKİ eliyle rezerv alandaki bazı parsellerin de satışa çıkarılmasına sert tepki gösteren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Bayraklı TOKİ’nin bilançosunu düzeltebileceği bir saha değildir. Bir daha çıkıp sosyal medya üzerinden makamı, yetkisi ne olursa olsun siyasi şov yapacağım diye burada işini adam gibi yapan adamlara laf söylemesinler" dedi.

Başkan Sandal'dan TOKİ satışı tepkisi: 'Böyle yağma yok'

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, TOKİ eliyle Bayraklı’da rezerv alan sınırları içindeki iki parselin satışa çıkarılması ve depremzedelere yönelik kredi verilmemesi başta olmak üzere Bayraklı’daki son durum, belediyenin bugüne kadar yaptıkları başta olmak üzere konuya dair çarpıcı eleştiri ve açıklamalarda bulundu.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir’de kamuya ait 101 araziyi satışa çıkarma kararı aldı. Satışa çıkarılan konut, depolama, günü bilik turizm tesisi ve tarım alanları içerisinde Bayraklı’da rezerv alanı sınırları içinde bulunan parseller de bulunuyor.

TOKİ’NİN SATIŞINA TEPKİ GÖSTERDİ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir Depremi sonrası büyük yıkım yaşanan ilçelerin başında gelen Bayraklı’da rezerv alanı ilen edilen ve depremzedelere konut yapılması gereken alanda TOKİ’nin arsa satışına tepki gösterdi. TOKİ’nin rezerv alana dair aldığı satış kararları nedeniyle Başkan Serdar Sandal ve AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır arasında karşılıklı tartışma yaşanmıştı.

TOKİ, Bayraklı’daki rezerv alanı içinde daha önce de bir ticaret alanı ile akaryakıt istasyonu alanını satışa çıkarmış ve satışa çıkarılan parseller tartışmalara neden olmuştu.

BAŞKAN SERDAR SANDAL SON DURUM VE GELİŞMELERİ TEK TEK ANLATTI

Bayraklı Belediyesi Başkanı Serdar Sandal, son durum ve gelişmelere dair bir basın toplantısı gerçekleştirerek önemli açıklamalarda bulundu.

SERDAR SANDAL: BÖYLE YAĞMA YOK, BU ALAN DEPREMZEDELERE AİTTİR

Basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve muhabirler ile muhtarlar, depremzedeler ve meclis üyelerinin de katıldığı ve Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Rezerv alan depremzedenin malıdır. Sizin mevzuatta yazmayabilir ama bizim mevzuatımızda rezerv alan depremzedenindir.Hepimiz Bayraklı’da yaşıyoruz. Rayiç bedellerin ne olduğunu biliyoruz.  Yapılaşma taleplerine yönelik iş ve işlemlerin uygun olacağına dair bir yazı gelmiş. Rezerv alandan arsa alacaklara sesleniyorum; bütün iş ve işlemleriniz Bayraklı Belediyesi de bu işlerin tamamını mevzuata uygun yapacaktır. Böyle yağma yok. Bu alan depremzedeye ait bir alandır. Bugüne kadar enkazı dahil Bayraklı’ya yapılan yatırım 30-35 milyon lira. Şu an 4-5 inde iki satış daha var. Toplamı 205 milyon lira. Gelen yatırım 30 milyon lira, satış 200 milyonun üzerinde” dedi.

HANİ YARADILANI SEVİYORDUNUZ YARADANDAN ÖTÜRÜ

Deprem sonrası İzmir ve Bayraklı’ya yapılan yatırımlar ve konutlar ile Elazığ depremi sonrası yapılanları karşılaştıran Başkan Serdar Sandal, “Bize toplamda gelen para enkaz kaldırılması dahil 35 milyon, Elazığ’a 560 milyon lira. Nerede adalet? Hani yaradılanı seviyordunuz yaradandan ötürü. Hani kul hakkı yemek haramdı. Hani komşun aç iken yatağa tok girilmezdi. Hani biz gavurduk? Bu mudur yani. Bu meseleler depremzede derneğimizin üzerinde durması gereken meseleler. Çünkü çadır süreci, geçici konutlar. Bu süreçleri atlattık. Bundan sonra bu noktaların takip edilmesi lazım.

BİZE ÖNGÖRÜLEN KONUT SAYISI 8 BİN 500, ELAZIĞ’A 23 BİN KONUT

8 bin 300 bize öngörülen konut sayısı. Şu an 3 bini duruyor, inşaat halinde. Elazığ’da yapılan 23 bin konut, üzerine 8 bin daha yapılacak” ifadelerini kullandı.

SERDAR SANDAL’IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

BÖYLE YAĞMA YOK

Hepimiz Bayraklı’da yaşıyoruz. Rayiç bedellerin ne olduğunu biliyoruz.

Yapılaşma taleplerine yönelik iş ve işlemlerin uygun olacağına dair bir yazı gelmiş. Rezerv alandan arsa alacaklara sesleniyorum; bütün iş ve işlemleriniz Bayraklı Belediyesi de bu işlerin tamamını mevzuata uygun yapacaktır. Böyle yağma yok.

BU ALAN DEPREMZEDELERE AİT BİR ALANDIR

Bu alan depremzedeye ait bir alandır. Bugüne kadar enkazı dahil Bayraklı’ya yapılan yatırım 30-35 milyon lira.

Şu an 4-5 inde iki satış daha var. Toplamı 205 milyon lira. Gelen yatırım 30 milyon lira, satış 200 milyonun üzerinde.

BİR DE BALLI TAKAS VAR, OYAK, ANLATACAĞIM

Bir de ballı takas var. Oyak’ı anlatacağım.

Sonrada bu arkadaşlar dönüp diyorlar ki, siz ne yaptınız? Sizin yaptıklarınızı yapmadık. Depremzedenin derdini, ihtiyacını, çözmekle ilgili sizin depremzedeye baktığınız gibi biz depremzedeye bakmadık. Üzerimize düşen ne varsa onu yaptık.

NELER YAPTIK?

Büyükşehir ve 900 personelimizle birlikte enkaz ekipleri gelmeden 100’ün üzerinden vatandaşı enkazdan büyükşehir ile aldık.

İlk geceden itibaren temel ihtiyaç duyulan çadırlarımızı bölgenin tamamında kurduk. Pandemi şartlarında tüm ihtiyaçlarını karşıladık ve depremzedelere verdik. Bu süre zarfında hiç depremzede yurttaşlarımızdan çadırdaki ihtiyaçlarımız karşılanmadı ya da çadır ihtiyaçlarımız karşılanmadı’yı duydunuz mu? Büyükşehirimizle beraber yurttaşlarımızın yanında olduk.

1.5 ay gibi kısa bir sürede çadır sürecini Bayraklı’da sonlandırdık. Bu arkadaşlarımız nasıl çadırdan çıktılar peki? Büyükşehirimizin kampanyası vardı. 5 bin vatandaş bu evlerde kaldı. Bir Kira Bir Yuva kampanyası ile. Uzundere’deki konutlar ve Hilton Oteli dayandı döşendi verildi.

400 konut bir yıl süreyle Bayraklı’da depremzedelerin hizmetine sunuldu. Beyaz eşya firmaları toplamda 300 seti yurttaşlarımıza ulaştırdı. 18 bin küçük ev eşyasını ulaştırdık. Ondan sonraki süreçlerde de asla yanlarından ayrılmadık. Bunlar yaptığımız işlerden birkaçı.

Bundan önce de afetler yaşadık. Bu sadece bizim fikrimiz değil. Arama kurtarmaya katılan tüm ekiplerimiz, AFAD’ından UMKE ve büyükşehirine kadar, buradan ayrılırken, biz birçok yerde görev yaptık ama İzmir gibisini görmedik dediler.

1,5 YIL GİBİ KISA SÜREREDE TÜMÜ TAMAMLANDI

Enkazları kaldırdık. Sonrasını doğru planlamak çok önemli. Büyükşehir belediyemiz jeolojik etüdleri başlattı ve 1.5 yıl gibi kısa bir sürede tümü tamamlandı. İnşaat mühendisleri odasıyla bütün mbinaların karneleri oluşturuldu. İmar yönetmeliğindeki değişikliklerden kaynaklı, yine Türkiye’de bir ilk, vatandaşların hak kaybını K düzenlemesiyle çözdük.

PLAN NOTLARI TÜM SİYASİ GRUPLARIN OYUYLA GEÇTİ

Plan notlarını gerek belediyemizde gerek büyükşehirde siyasi grupların tamamının oybirliğiyle geçmiştir. Yetmedi depremzede yurttaşlarımızın derdine derman olmak için bu K sınırları içinde yüzde 20’lik imar artışını meclislerden geçirdik. Bayraklı’dan oy birliğiyle büyükşehirden oy çokluğuyla geçti. Bununla da ilgili çok şey söylendi.

NEDEN BU İŞİ PLAN NOTUYLA ALDINIZ DİYENLERE YANITIM…

Neden bu işi plan notuyla aldınız, neden plan revizyonuyla yapmadınız, bu iş böyle olmaz. Bu plan notu mahkemeye takılır diye mazeretler ileri sürdüler. Bunu ileri süren arkadaşlar bilir ki, plan revizyonunu yapabilmek için öncelikle jeolojik etütlerin bitmesi lazım, revizyon süresi bir yıl, askı süresi 2 yı. Buna dayanma süreleri olmadığı için biz bunu plan notuyla yaptık.

KENTİN YÜZDE 30’UNU DİRENÇLİ HALE GETİRMEKLE İLGİLİ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Bununla da kalmadık. Adalet Mahallesi’nde bitirdik, askı süreçleri tamamlandı. Fuat Edip, Cengizhan’ı tamamladık, 18 uygulamasına başladık. Onur, Yamanlar, Nafiz Gürman’a 600 hektarlık alanı yeniden planladık. Bu ne demek? Depremden sonra kentin yüzde 30’unu dirençli hale getirmekle ilgili üzerimize düşeni yapıyoruz demektir.

BİRŞEY YAPMADINIZ DEMEK HAKARETTİR

Yetmedi, yine büyükşehir öncülüğünde Halk konut projesiyle depremzedelerin yanında olduk. Bu söylediklerim soran arkadaşlara bizim cevabımız olsun. Bunca yapılana, bunca emeğe birşey yapmadınız demek, sadece o kentin başkanına değil hem çalışanlara, hem bürokratlara ve Bayraklılı depremzedelere bir hakarettir.

DİLİNİN AYARINI KAYBEDENLER DİLİNE SAHİP OLMAK ZORUNDADIR

Dilinin ayarını kaybedenler diline sahip olmak zorundadır bu meselede.

DEVLET BAŞKA BİRŞEY SİZ BAŞKA BİRŞEYSİNİZ, DEVLET BİZİZ

Devletle kavga etmiyoruz. Devlet ve merkezi hükümet arasında ayırımı yapacak zekaya sahibiz. Vatandaşın da bu dengede hassas olmasını defalarca vurguladım. Devlet biziz. İçişleri de Milli Savunma da Hazine de Maliye bakanlığı da bizim. Devlet başka bir şey siz başka bir şeysiniz. Merkezi idarenin ikircikli yapısını eleştiriyoruz.

BİZ ÖYLE SOSYAL MEDYADAN BAZI VEKİLLER GİBİ AKLIMIZA GELENİ YAZIP SONRA PİŞMANLIKLA…

İzmirliye ve depremzedelere reva görülenin diğer uygulamalardan farklı olduğudur. Biz öyle sosyal medyadan bazı vekiller gibi aklımıza geleni yazıp sonra pişmanlıkla mevzuata uygun demiyoruz. Mevzuata uygun olanın akla ve vicdana da uygun olması lazım.

İZMİR VE BAYRAKLI’YI NEDEN UNUTTUNUZ?

İzmir ve Bayraklı’yı neden unuttunuz? Elazığ’a yapmışsınız, az yapmışsınız, onların temel hakkı. Ama bir mukayase yapalım. Bizim can kaybımız 117. Elazığ7da 41 can kaybımız var. Onlar da bizim canımız, yurttaşımız. Yıkılan bina sayılarımız aynı. Ama ince bir nokta söyleyeyim size; bizde binaların orta ve az hasarlı olmasıyla ilgili yoğun çaba ve gayret vardı. Bizim de uyarılarımız oldu. Ama bizi dinlemeyen vatandaşlarımız oldu. Elazığ’da bunun tersi oldu. Az ve orta hasarlıları ağır hasarlıya çevirmekle ilgili özel bir çaba oldu. Birçok bina ağır hasarlı kapsamına alınarak binalar yıkıldı.

PEKİ ARADAKİ FARK NE?

Peki aradaki fark ne? Binaların hasar durumundan söz etmek altını çizerek söylüyorum; politik bir yaklaşımdır. Binaların hasar durumuyla ilgili beyanda bulunmak politik bir durumdur. Ağır hasarlıyı üstlenirim, orta ve az hasarlıyı sana havale ederim demektir. Bu işten vazgeçin. Önemli olan binanın riskli olup olmamasıdır. Vatandaşın içerde oturup oturmayacağıdır.

SON DEPREMDE AZ HASARLI BİNALARIMIZ YIKILMADI MI

Son depremde az hasarlı binalarımız yıkılmadı mı? Bir lobi daha oluşturmuşlar bizi topa tutan. Orta hasarlı binaların güçlendirilmesiyle ilgili.

NE DİYORUZ; YIKIN YAPIN ARKADAŞLAR

7.5-10 metresi farklı jeolojik dönemlerde oluşmuş yüzlerce metresinde sıvılaşma oranı bu kadar yüksek bir zeminde 30 yıl önce yapılmış binalarda, demir ve beton kalitesini dikkate aldığınızda yapacağınız güçlendirmenin ne anlama geleceğini bilmiyorum ben. Maliyeti ne? Yeni bina maliyetinin yüzde 80’i kadar.  Ne diyoruz yıkın yapın arkadaşlar. Yeniden doğru mühendislik hizmetiyle yıkın yeniden yapın, 100 liralık binanız bin lira olsun. Bu yoldan kimsenin bizi çevirme gücü yok. Biz inandığımız bu noktadan geri adım atmayacağız.

GELELİM BAKANLIK ÖDENEKLERİNE

Öğretmenim ben. Bölgede emekli yurttaşlar oturuyor. Yüzde 80.birileri üç beş kuruş kazanacak diye bu mağduriyete evet demeyiz arkadaşlar.

RAKAMLARI TEK TEK AÇIKLADI

Gelelim verilen yardımlara; Bakanlık ödenekleri: Bayraklı Belediyesi için 2 milyon lira. Elazığ için 142 milyon lira.

İller Bankası: Bayraklı 1 milyon lira. Elazığ’a 10 milyon lira.

Bakanlık ödenekleri: Bayraklı’ya sıfır, Elazığ’a 45 milyon lira.

AFAD’ın SMS yardım kampanyası: bize izin yok. Elazığ’da 111 milyon lira.

NEREDE ADALET, HANİ YARADILANI SEVİYORDUNUZ YARADANDAN ÖTÜRÜ

Bize toplamda gelen para enkaz kaldırılması dahil 35 milyon, Elazığ’a 560 milyon lira. Nerede adalet? Hani yaradılanı seviyordunuz yaradandan ötürü. Hani kul hakkı yemek haramdı. Hani komşun aç iken yatağa tok girilmezdi.

Hani biz gavurduk? Bu mudur yani. Bu meseleler depremzede derneğimizin üzerinde durması gereken meseleler. Çünkü çadır süreci, geçici konutlar. Bu süreçleri atlattık. Bundan sonra bu noktaların takip edilmesi lazım.

BİZE ÖNGÖRÜLEN KONUT SAYISI 8 BİN 500, ELAZIĞ’A 23 BİN KONUT

8 bin 300 bize öngörülen konut sayısı. Şu an 3 bini duruyor, inşaat halinde. Elazığ’da yapılan 23 bin konut, üzerine 8 bin daha yapılacak.

BEŞ OKULUMUZ VAR, DEPREMDE YIKILDI, ÜÇÜNDE ÇİVİ ÇAKILMADI DAHA

Hem vallahi hem billahi 10,50 bin tane daha yapın. Bizim derdimiz burayla derdimiz.

Oradan elde edilen kaynakla biz bu işleri yapacağız diyorlar. Yapmıyorsunuz! Basit bir örnek vereyim; 5 tane okulumuz, deprem nedeniyle yıkıldı. İki yılı aşkın süredir. İkisinin inşaatı devam ediyor. Üçünde çivi çakılmamış. Bu mudur?

REZERV ALANLA İLGİLİ BİZE YER VERİN DİYORUZ, YANIT SIFIR

Biz her defasında derdimizi doğru anlattık. Hani bazen depremle ilgili ne yapıyorsunuz ne ediyorsunuzu izah etmeye çalıştım. Bizim plan revizyonlarıyla neler yaptığımızı anlatmaya çalıştım. Bir tanesi de çevre ve şehirciliğe yazdığımız yazıdır. Diyoruz ki, deprem bölgesini yukarda rezerv alan var, bizim dönüşümü başlatmamız lazım. Bu haliyle bu iş çok zor. Emsalleri yüksek tutmamakla ilgili rezerv alanla ilgili bize yer verin diyoruz, 2021 yılında. Kamunun yer talebi var, yanıt sıfır.

Peki Bayraklı Belediyesi ne yapıyor? Herhangi bir kamu kurumu, diyanet, milli eğitim, kolluk güçleri kimden ne talep geliyorsa diyoruz ki bu vatandaşın işidir. İnançla, eğitimle, güvenlikle ilgili bir durumdur deyip sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz.

ARADAKİ TEMEL FARK BU

Müftülük hizmetini bayraklı belediyesi binasında hizmetini veriyor. Emniyet de öyle. Bir yatırımcı gelip okul yapacaksa, bizim payımız var ise hemen tahsisini yapıyoruz. Taşkent’teki arsayı okul yapacak olana veririz. Orada çocuklarımız için eğitim kurumu oluşur. Aradaki temel fark bu. Bizim bakış açımız bu.

DEPREMZEDELER TAPULARINI ALDIKTAN SONRA KİMLERE SATILIDĞINI TEK TEK SÖYLEYECEĞİZ?

1434 tane yaptılar. Rezerv alanda 3650, 3 bini beklemede 650’sini teslim ettiler. Depremzede yurttaşlarımızın tapuları aldıktan sonra kimlere satıldığını çıkıp tek tek söyleyeceğiz. Aklı olan depremzedenin evine, işine göz koyanlar, böyle bir işin içine girmişlerse, bugünden tezi yok geri dönsünler. O hakkı kimseye yedirmeyeceğiz. Hiç kimseye.

5-6’SINDA BİR MÜZAYEDE DAHA VAR,  MEVZUATA UYGUN MU?

5-6’sında bir müzayede daha var. Bu da onun evrağı. Biri 16 bin metrekare, 100 milyon değer. 10 bin 6 bin metrekare 65 milyon değerle. Mevzuata uygun mu? Satış Bayraklı depremzedenin derdiyle ilgili mi? Depremzede vatandaşlar burada. Ayda bir AK Parti’de resim verdiler, milletvekilleriyle eski Başbakan ile sayın Cumhurbaşkanı ile resim verdiler. Hep umut verdiler. Geldiğimiz noktada neredeyiz?

HEP BİR TEMENNİ

Hep bir temenni. Bu kenti yönetenler vatandaşın derdiyle ilgileniyoruz diyenler birazcık daha sağ duyulu davranın. Temenni ediyoruz, umuyoruz ile bu işlerin biteceği yok.

NE OLDU KREDİ?

Ne oldu kredi? Depremzedeye 0,89, 15 yıl. Müteahhite 0,69, 15 yıl. Sınırlı sayıda depremzede için söylüyoruz bunu. Bir daha söylüyorum; depremde mağdur olan yurttaşlarımıza kamu eliyle konut yapıp o konutu satmak ile Kızılay’ın depremzedeye çadır satması arasında fark yoktur. Bu kadar açık bu kadar net. Bin yıllık devletin geleneği bu değil.

15 MAYIS’TAN SONRA DEPREMZEDELERİN EVLERİ YAPILACAK VE …

15 Mayıs’tan sonra tüm depremzedelerin evleri yapılıp bir kuruş almadan onlara verilecek. Depremzedelerin mallarına göz koyanların ellerinden bu mallar alınıp sahiplerine kesinlikle teslim edilecek.

HANGİ ŞARTLADA, HANGİ KOŞULLARDA,HANGİ MEVZUATA UYGUN OLARAK VERDİNİZ? AÇIKLAYIN

Alın ihaleyle sattığınız bir yer daha. 40 dönüm. Orman’dan TOKİ’ye geçiyor. TOKİ Maliye’ye devrediyor. Maliye takasa gidiyor. Rezerv alandaki 40 dönümlük yeri OYAK’a veriyor. Halen Mersin’de hangi arsayı verdiler bir bilgimiz yok. Kimin malı nereye gidiyor ya? Açıklayın. Hangi şartlarda, hangi koşullarda, hangi mevzuata uygun olarak verdiniz? OYAK vatandaşa mı yapacak oradaki konutları, başka bir iş için mi kullanacak?

BAYRAKLI TOKİ’NİN BİLANÇOSUNU DÜZELTEBİLECEĞİ BİR SAHA DEĞİL

Bayraklı TOKİ’nin bilançosunu düzeltebileceği bir saha değildir. Bayraklı herkese rağmen her şeye rağmen bütün dayatmalara rağmen İzmir’in kalbi olmaya devam edecek. Türkiye’nin incisi de çok yakında olacak. Ne tür engeller çıkarırsanız çıkarın bu kent kendi küllerinden doğma kudretini taşıyor.

2 BÖLGEYİ REZERV ALANI OLARAK BELİRLEMİŞLER VE…

Yeni konut alanında yapılan konutları söyledim. Vatandaşımızın 120-130 metrekarelik dairelerini 60-70 metrekarelere düşürüp vatandaşı mağdur etmeyin dedik. O gün bize mühendislik dersi verenler, zeminden söz edenler, bundan sonra bu işin böyle olacağını söyleyenler, çok da öyle yapmadıklarını şimdi sizlere anlatacağım;

Osmangazi Mahallemizde, 2 bölgeyi daha rezerv alanı olarak belirlemişler. Ne isterlerse o oluyor arkadaşlar. Kanuna ve nizama uygun. Bak burası benim rezerv alanım. Neye, kime göre rezerv alan. Yok. Tamam yaptınız. Diğer proje alanlarındaki işi yapın; hayır. Kaç katlı olacak bu rezerv alandaki inşaatlar, biliyor musunuz? 8 kat. Ne oldu o depremzedenin çığlığına. Hani 5 kattan fazla olmuyordu.  Manifestolar düzenliyordunuz, bizi eleştiriyordunuz.

BİZİ TOPA TUTANLAR, EMSALİ 3.5 KAT ARTTIRMIŞLAR

8 katla sınırlı mı kalıyor? Hayır. Bizi topa tutanlar var ya, buralarda emsali 3.5 kat arttırmışlar. 20’ye hayır diyenler 350’ye evet diyor demek ki. Hatta K sınırlarını dahil ederseniz bu 5’lere yaklaşıyor.

OSMANGAZİ’DEN ÖRNEK VEREYİM

Mesela birini örneklendireyim; Osmangazi. 256 ada, 81 parsel. Kat sayısı mevcutta 8, önerilen 8. İnşaat alanı 3414, önerilen 9 bin 150 metrekare. Bağımsız birim sayısı 35, önerilen 44.

SOSYAL MEDYADAN ÇIKIP SİYASİ ŞOV YAPACAĞIM DİYE…

Bir daha çıkıp sosyal medya üzerinden makamı, yetkisi ne olursa olsun siyasi şov yapacağım diye burada işini adam gibi yapan adamlara laf söylemesinler. Biz kendimizi bu kente adadık. Bu kentin menfaati için elimizden geleni yapacağız. Hiçbir kuvvet bizi depremzedenin hakkını ve hukukunu savunmaktan alamaz. Ne tür baskı, tehditle gelirseniz gelin. Ben bu kentin belediye başkanıyım, birinin ataması ile gelmedim. Yurttaşların oyuyla geldim, onlara söz verdik; hakkınızı hukukunuzu koruyacağız.

GERİ ATACAK ADIMIMIZ YOK

Bir kişinin bağırması, tehdit savurmasıyla geri atacak adımımız yok. Tüm bunları tüm depremzedelerimizin, İzmirlilerin, Bayraklılı yurttaşlarımızın bilgisine sunuyorum. İçinde olduğumuz durum bu. Bizimle ilgili iddialarda bulunanlara bu bilgiler ışığında bakın.

REZERV ALAN DEPREMZEDENİN MALIDIR

Rezerv alan depremzedenin malıdır. Sizin mevzuatta yazmayabilir ama bizim mevzuatımızda rezerv alan depremzedenindir.

Bölgede kaç tane benzin istasyonu öngörülüyor. İki tane. Bu mantıklı mı? Bütün yapılaşma bittiğinde toplam nüfusun 20 bin olduğu bir yere 4 tane benzin istasyonu. Sizce ben bunun yanında mı karşısında mı olayım?

5-6 DAİRE BİNASINA SATILMIŞ

5-6 daire binasına satılmış, depremzedenin malı olan bir satışa evet mi hayır mi diyeyim? Biz ticarete, iş yapmaya karşı değiliz. Ama bunun vicdanları yaralamadan doğru ve ahlaklı şekilde bitmesinden yanayız.

OYAK’LA İLGİLİ 40 DÖNÜMÜN KİME NASIL VERİLDİĞİNİN AÇIKLAMASINI NASIL YAPACAĞIZ?

OYAK’la ilgili 40 dönümün kime nasıl verildiğinin açıklamasını nasıl yapacağız biz? Bu sıradan bir alan değil ki. Normal alanları Milli Emlak aracılığıyla İzmir ve Türkiye dahil bir metrekare yer bırakmadılar zaten.

Depremzedelerle ilgili hassasiyetimiz var. Mevzuata şöyle uygun olur; on müteahhit alır, her birinin farklı siyasi görüşü olur anlarız. Bir satış yaparsın farklı farklı alanlar olur. Hep aynı kişiler.

ASIL YARGI 15 MAYIS’TA

Hepimiz bu ülkenin birer vatandaşıyız. Ne yazık ki bazen hayatın doğrusuyla mevzuatın doğrusu çok çakışmıyor. Mevzuata uygun olması doğru olduğu anlamına gelmez. Yargıya gitmekle ilgili kısım; evrak yok diyorlar. İşte evraklar. Evraklar burada. Ama asıl yargı 15 Mayıs’ta.

YENİ REZERV ALANA GEREK YOK

Yeni rezerv alanına gerek yok. 11 ilimizdeki afetten sonra en büyük afetin yaşandığı yer İzmir. Gelin o afet kapsamında depremzede vatandaşımızın evini yapın, arsa hazır. Bize düşeni bizde sonuna kadar yapalım. Yapın depremzedenin konutunu. 2 yıl ödemesiz, 18 yıl vadeli satmanıza da razı olmuş. Gelin yapın sizi tutan mı var? Niye arsa niye yeni yer arıyorsunuz? Arsalarımız var, hazır, bekliyor.

FİRMA ORTAKLARINDAN BİRİ AKP’Lİ

Firmanın ortaklarından biri de AKP’li Cümbüş belediyesinden. Anlattığımız şeyler, vicdanınızda nasıl yankılanıyor? Bize de susun diyorlar. Sustuklarımız da bizim sorumluluğumuz. Bilip de susma şansımız yok.

BU İHALEYİ DE YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

Bu ihaleyi de yakından takip edeceğiz, OYAK’ın da üzerinde duracağız. Ama nezaketimizden ödün vermeden kimseyi de rencide etmeden evrak üzerinden konuşuyoruz. Depremzedenin derdiyle ilgiliyiz. Kim dokunursa onun karşısında oluruz. Kim olursa?

TAPU KAYITLARINA DÜŞTÜĞÜ AN BEN BUNU BULURUM

Tapu kayıtlarına düştüğün an ben bunu bulurum. O zaman bakacağız. Benzer şekilde kendileriyle illiyet bağı var mıdır yok mudur bakacağız? Alana bakacağız. İşlem gerçekleşmeden bir şey söyleyemeyiz. Altını çizerek söylüyorum o bölge depremzedelere aittir.

SENİ NASIL KİLİTLERİMLE İLGİLİ ÇABA ORTADA

Bu kredilerin tamamı sembolik. Kamu kurumu olarak bizler hiçbir bankaya bir kuruş borcumuz yok. Görüşmelerimiz sürüyor. Kamu bankaları kerdi vermeyeceklerini net söylüyorlar. Diğer bankalar üzerinde de herhalde farklı bir denetim var. Belediye taşınmazlarına el koyuyorlar, tapulara yazı yazıyorlar, satış olmasın diye. Bu ekonomik krizde kaynak bulmanın önündeki engelleri arttırırım. Seni nasıl kilitlerim ile ilgili bir çaba var ortada. Oysa biz kamu için varız. Bizim müteahhitler kadar değerimiz yok. Ne yaparlarsa yapsınlar? Biz bize yeteriz, üstesinde de geleceğiz, az kaldı

ELAZIĞ ÜZERİNDEN POLEMİK ÜRETİYORLAR, KARŞIYMIŞIZ GİBİ

Bugüne kadar depremzedelerimiz hep iyi niyetli oldu. Geçti 2.5 yıl. Sadece bunlara odaklandık. Elazığ rakamlarını verdim. Buradan bir polemik üretiyorlar, sanki karşıymışız gibi. Yok yok sevgili kardeşim. Ben de Tunceliliyim. Hepsi hemşehrim. Niye karşı çıkayım? Neden Karadeniz’deki vatandaşın selde evi gitmiş ve devlet ev yapmışsa, niye karşı olayım? Eksik varsa onu  da tamamlayın. Ben sadece referans gösterip Bayraklı’daki eksiği söylüyorum.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0