AKINCI ÜSSÜ DAVASINDA MAHKEME YARIN KARARINI AÇIKLAYACAK

Akıncı Üssü Davası'nda karar yarın açıklanacak

AKINCI ÜSSÜ DAVASINDA MAHKEME YARIN KARARINI AÇIKLAYACAK

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki olaylara ilişkin 475 sanık hakkında açılan davada mahkeme yarın kararını açıklayacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, darbe girişimini yöneten örgütün sivil sorumluları ve o gece Ankara'nın birçok noktasını bombalayan pilotlar dahil 475 sanık hakkında dava açtı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen davanın ilk celsesi 1 Ağustos 2017'de başladı. Karar duruşmasına kadar 515 celse görülen davada, sanık ve avukatlarının iddianame, esasa ilişkin mütalaa ve gelen evraka karşı savunmaları ile tanık, müşteki ve avukatlarının beyanları alındı. Sanıkların son sözlerini de alan mahkeme, yarın hükmünü açıklayacak.

Duruşma savcısı, 21 Ocak 2019'daki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, darbe girişimini yöneten FETÖ'nün sivil sorumluları Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek ve Harun Biniş'i Akıncı Üssü davasını kapsayan tüm suçlardan sorumlu tuttu. Savcı, söz konusu sanıkların "anayasal düzeni ihlal", 77 kişiyi "kasten öldürme" ve "cumhurbaşkanına suikast" suçlarından 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi. 4 sanığın, ayrıca olaylar esnasında yaralanan 206 vatandaşı "kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 4 bin 120'şer yıl hapsi talep edildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0