TÜRKİYE COVİD-19 RAKAMLARINDA AVRUPA'DA BİRİNCİ DÜNYADA BEŞİNCİ SIRADA

Bakan Koca bugün Türkiye genelinde 28 bin 351 vaka tespit edildiğini belirtti.

TÜRKİYE COVİD-19 RAKAMLARINDA  AVRUPA'DA BİRİNCİ DÜNYADA BEŞİNCİ SIRADA

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Koca bugün Türkiye genelinde 28 bin 351 vaka tespit edildiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs salgınının seyrine ilişkin yaptığı açıklamada, aylar sonra ‘vaka’ sayısını açıklarken, “Açık test politikasına geçtik, semptom göstermeyen pozitif vakaları da günlük tabloda vereceğiz. Bugün 28 bin 351 pozitif vaka tespit edildi. Bu sayı; semptomu olan, olmayan, hastaneye yatan, yatmayan bütün pozitif vakaları kapsıyor” açıklamasını yaptı.

“Yasaklar Genişletilebilir”

Uygulamaya yeni konan kısıtlamalarının etkisinin 10 gün içinde görüleceğini belirten Bakan Koca, “Sokağa çıkma yasağı gerektiğinde daha da genişletilebilir” dedi. Covid-19 kaynaklı ölüm sayılarının doğru paylaşılmadığı eleştirilerine de yanıt veren Koca, “Enfeksiyon bulgusu olup da ölen her hastanın işlendiği yer bulaşıcı hastalıklar kısmı. Nedenini belirttiğimiz ikinci bölüm var. Ölüm sebebi Covid ise Covid, menenjitse menenjit yazılıyor” diye konuştu.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Koca vaka sayılarının bütünü ülkede artışa geçtiğini kaydederken, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve İzmir’in 3’üncü zirveyi yaşadığını söyledi. Dört ildeki yoğun bakım doluluk oranının yüzde 70’in üzerinde oldu bilgisini paylaşan Koca, “Sağlık kuruluşlarımız, hasta yoğunluğu yönetebilmek çaba harcıyor, her kapasitenin bir sınırı var. Bazı hastanelerde yoğun bakım sorunu yaşanıyor” dedi.

Aşı çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Bakan Koca, Çin menşeli Covid-19 aşısı için “Aralık ayında asgari 10 milyon olmak üzere 20 milyon hedefliyoruz. Ocak ayında 20 milyonda sorun yok. 50 milyon doz için sözleşme imzalandı” diye konuştu. Koca, sağlık çalışanlarına, riskli gruplarına ve enfeksiyonu yayma potansiyeli yüksek olan meslek gruplarının öncelikli olacağını ifade ederken, “Bu aşıyı yaparken biz vatandaşımızdan herhangi bir ücret asla almayacağız. Bizim sipariş ettiğimiz aşı dünya ortalamasının üstünde olan bir rakam. Ayrıca ruhsat almış aşılar olduğunda yine erken dönemde ruhsatını hızlandırmayı diğer aşılarla ilgili söylüyorum, fiyat noktasında üst limit koymayı, eczanelerden de satışını kolaylaştırmış olacağız. Özellikle yapılmasını istediğimiz kesimlere ücretsiz biz yapacağız. Bunun dışında vatandaşımız almak isterse üst limit koyarak eczanelerde satışının yolunu açmış olacağız” dedi.

Avrupa’da Birinci Dünyada Beşinciyiz

Sağlık Bakanı Koca’nın son 24 saatte 28 bin 351 vakanın belirlendiğini açıkladı. Buna göre Türkiye vaka sayısında Avrupa’da birinci, dünyada beşinci oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0