Otomotivde AB'ye ihracat eylül ayında yüzde 5 geriledi

Orta Doğu’ya otomotiv ihracatı eylül ayında yüzde 71 artış gösterdi

Otomotivde AB'ye ihracat eylül ayında yüzde 5 geriledi

Otomotiv ihracatı, eylül ayında yüzde 0,4 düşüşle 2,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Avrupa Birliği Ülke Grubu’na ihracatı yüzde 5 gerilerken, Orta Doğu’ya ise yüzde 71 arttı. 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre Türkiye otomotiv sektörü eylül ayında yüzde 0,4 düşüşle 2,6 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Toplam ihracatta yine ilk sırada yer alan otomotivin eylülde AB Ülke Grubu’na ihracatı yüzde 5 gerilerken, Ortadoğu’ya ise yüzde 71 arttı. Tedarik endüstrisi ve otobüs-minibüs-midibüs ihracatı artarken, binek otomobiller ve eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatı düştü.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Dünyada ticaret savaşlarından dolayı sorunların yaşandığı bir dönemde otomotiv ihracatını belirli bir seviyenin üstünde tutmayı başardık. Gerek Türkiye ihracat rakamları gerekse üç yıllık Yeni Ekonomi Programı’ndaki ‘değişim’ vurgusu, gelecek döneme dair hepimizi umutlandırdı. Yılın son çeyreğinde pozitif haberlerin geleceğine ve reel sektör olarak bizlerin de desteğiyle nitelikli bir büyüme eşliğinde ekonomimizin kalıcı ve sürdürülebilir bir dengeye kavuşacağına inanıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 06:29

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0