Almanya'dan Türkiye'ye göç dalgası uyarısı

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, mülteciler konusunda Türkiye ile iş birliğini daha da güçlendirmek istediğini söyleyerek, 2015 yılındaki gibi bir göç dalgası gelebileceği konusunda uyardı.

Almanya'dan Türkiye'ye göç dalgası uyarısı

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Bild gazetesine yaptığı açıklamada AB'nin dış sınırlarının kontrol edilmesine ilişkin Avrupalı partnerlere daha fazla yardım edilmesi gerektiğini belirterek, "Onları uzun süre yalnız bıraktık. Bunu yapmazsak, 2015 yılındaki gibi bir mülteci dalgası yaşayacağız. Belki 4 yıl öncesinden daha da büyüğünü." ifadesini kullandı.

"TEKRARLANMAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanlığı görevini 1 Kasım'da devralacak Ursula von der Leyen  ile mülteci dalgasının tekrarlanmaması için çalışacağını ifade eden Seehofer, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bu konuda kendilerine destek verdiğini kaydetti.

"BİRLİĞİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUM"

Türkiye'nin mültecileri kabul etme konusunda çok şey yaptığını, bunun Almanya'nın da çıkarına olduğunu belirten Seehofer, "Ayrıca geçmişin araçlarıyla geleceğin üstesinden gelemeyeceğimiz açıktır. Bundan dolayı Türkiye ile iş birliğini daha da güçlendirmek istiyorum. Buna göre davranıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'NİN ALACAĞI İLAVE PARA

Seehofer, "Türkiye'nin ilave ne kadar para alması gerekir?" şeklindeki soruya, "Bu kararı Almanya İçişleri Bakanı olarak ben yalnız veremem. Bu konuda Avrupa düzeyinde görüşmeler yapmamız lazım. Hepimizin çıkarına olan Türkiye'nin bu performansının uygun şekilde dikkate alınmasını sağlamak için çaba sarf edeceğim." cevabını verdi.

"İNCELEYECEĞİZ"

Türkiye'nin AB-Türkiye mutabakatının AB tarafından tam olarak yerine getirilmediği yönünde eleştirdiğine işaret eden Seehofer, bunu ciddi şekilde inceleyeceklerini kaydetti.

Almanya'dan Türkiye'ye göç dalgası uyarısı

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 09:59

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0