‘Zehir gemisi’nin rotası güncellendi: İstikamet Rio

Brezilya donanmasına ait uçak gemisi NAe Sao Paulo’nun yeni rotası Rio de Janeiro Limanı olarak değiştirildi. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan sosyal medya hesabı üzerinden gemiye ilişkin yaptığı açıklamada, ‘’ Halkın tepkisine karşın bir şey yapılamayacağını, hem iktidar hem çıkar odakları artık anlamıştır diye düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.

‘Zehir gemisi’nin rotası güncellendi: İstikamet Rio

Brezilya donanmasında hizmet veren ve uzmanların bünyesinde 600-900 ton asbest barındırdığını iddia ettiği NAe Sao Paulo isimli uçak gemisinin Aliağa’da sökülmek üzere yola çıkması kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum asbest miktarının 9 ton olarak açıkladıktan sonra tepkiler artarak devam etmişti.  Gelen tepkiler üzerine bakanlık gemiyle ilgili notifikasyon onayı iptali ve geminin Türk karasularına girmesine izin verilmeyeceğine dair açıklama yapmıştı. 

Rota belirlendi 

Bakanlığın Türkiye karasularına girişine izin verilmeyeceğini duyurduğu eski uçak gemisi NAe Sao Paulo’nun  yeni rotası belli oldu. 
Geçtiğimiz günlerde bir süre hareketsiz halde bulunan gemi, burnunu Brezilya’ya çevirmişti. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan  geminin Rio de Janeiro Limanı’na doğru ilerilediğini açıkladı. 

CHP’li Arslan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Nae Sao Paulo" savaş gemisi, rotasını güncelledi. Gemi'nin son hedefi Rio de Janeiro Limanı. Halkın tepkisine karşın bir şey yapılamayacağını, hem iktidar hem çıkar odakları artık anlamıştır diye düşünüyorum’’ dedi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0