Zaferin 100. Yılında Efes Selçuk “O An’a” tanıklık etti

Mustafa Kemal Paşa’nın başkomutanlığında zafere ulaşan Büyük Taarruz’un 100. Yılı Efes Selçuk’ta Kurtuluş Yolu Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Zaferin 100. Yılında Efes Selçuk “O An’a” tanıklık etti

 Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel,  törene belediye binası önünden başlayan Efes Selçuk Belediyesi Gençlik Bandosu eşliğindeki kortej ile birlikte katıldı.

Efes Selçuk Belediyesi’nin çağrısıyla kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların katılımıyla her yıl Büyük Taarruz’un yıl dönümü olan 26 Ağustos’ta gerçekleşen törene bu yıl Kurtuluş Yolu Anıtı’nı Efes Selçuk’a kazandıran Heykeltıraş Mehmet Aksoy da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sivil toplum örgütleri adına bir konuşma yapan ÇYDD Selçuk Şubesi Başkanı Metin Çıtak; “Türklerin 100 yıl önce yazdığı en büyük destan Kurtuluş Savaşı destanımızdır. Dizelere döken Nazım Hikmet, bu anıtın arkasında taşlara kazıyan da Mehmet Aksoy’dur. Atalarımız emaneti olan bu bayrağı kutsal bilip çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak Atatürk ilke ve devrimlerine samimiyetle bağlı kalarak, bu davada zafiyete düşmeden her neslin görev alması bilinci ve kararlığıyla söylüyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

26 AĞUSTOS BİR KARARLILIK GÜNÜDÜR

Metin Çıtak’ın ardından bir konuşma yapan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Zafer Haftası’ndayız. Büyük zaferin 100. Yılını kutluyoruz. Efes Selçuk’un da kurtuluşunun 100. Yılını kutlayacağız. 26 Ağustos bir kararlılık günüdür, bir mücadele günüdür. O Zafere ulaşmak için canı pahasına verilmiş olan kararların uygulandığı gündür. Bu vatan toprağı için, bu vatan üzerindeki tüm değerler için ve aynı zamanda arkamızda gördüğümüz bu eser de aslında nasıl kararlı durulduğunun da bir kanıtıdır diye düşünüyorum. Kurtuluş Yolu Anıtı sanat ve aynı zamanda matematik eseridir ve aynı zamanda tarihin yansımasıdır” dedi.

MEHMET AKSOY: HEPİMİZ CUMHURİYET ÇOCUKLARIYIZ

Büyük Taarruz’un 100. Yılı sebebiyle düzenlenen törende konuşan Kurtuluş Yolu Anıtı’nın Heykeltıraşı Mehmet Aksoy yaptığı konuşmada; “Bağımsızlık ateşinin yandığı, Büyük Taarruz’un başladığı gün 100 yaşında. Hepimize kutlu olsun. Bu savaş bir namus savaşıydı, özgürlük savaşıydı. Bu bir birey olma savaşıydı, ümmetten ulus olma savaşıydı. Ümmet olmaktan kurtulduk, ulus olduk, Türk olduk. Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduk. Bunu hiç unutmayalım. Biz hepimiz Cumhuriyet çocuklarıyız. Ve bu Cumhuriyete her şeyimizi borçluyuz. Bu dünya döndüğü sürece, güneş doğduğu sürece Atatürk’ün gölgesi bu anıta düşecektir. ” dedi. Başkan Ceritoğlu Sengel yapılan konuşmaların ardından Heykeltıraş Mehmet Aksoy’a Kurtuluş Yolu Anıtı anısına bir plaket verdi.

Efes Selçuk Belediyesi’nin çağrısıyla gerçekleşen törende Ulaş Erol yönetimindeki Efes Selçuk Zeybek Ekibi bir gösterinin ardından katılımcılar saat 12.30’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetinin Kurtuluş Yolu Anıtı’nda görülmesine bir kez daha heyecanla ve duygulanarak tanık oldular.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0