Yücel’den Erdoğan’a ‘Yunanistan’ salvosu: ‘Bir gece ansızın giremez’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son zamanlarda Yunanistan’ın Türk jetlerini taciz etmesinin ardından Yunanistan’a yönelik sarf ettiği “Bir gece ansızın gelebiliriz” şeklindeki sözlerine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Yücel’den Erdoğan’a ‘Yunanistan’ salvosu: ‘Bir gece ansızın giremez’

Yücel sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ‘’ Hepimiz biliyoruz ki Erdoğan yönetimi, bir NATO ülkesi olan Yunanistan'a "bir gece ansızın giremez", ama biz Milletin iktidarı olarak onların 20 yılda kaybettirdiği itibarımızı da, topraklarımızı da geri kazanırız’’ dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yunanistan'ın Türk jetlerine yönelik kilit atma tacizlerinin ardından, "Bir gece ansızın gelebiliriz" çıkışı muhalefetin tepkisini çekti. Bu çerçevede CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dış politika üzerinden yüklendi.  


Emevi Camii hatırlatması 

Dış politikanın seçim malzemesi olarak kullanıldığını ileri süren CHP’li Yücel, ‘’ Yunanistan'a "bir gece ansızın gelebiliriz" demek, milli duyguları istismar ederek dış politikayı seçim malzemesi haline getirmekti. AKP döneminde Ege'de Yunanistan tarafından 20 ada ve 2 kayalık işgal ve ilhak edildi. Silahlandırılılan adalara askeri üsler kurulurken bu durumu seyreden AKP ve Erdoğan, sadece seçim dönemlerinde adaları hatırlıyor. 10 yıl önce Emevi Camii'nde namaz kılmak için yola çıkanlar, Şam`a 100 km yaklaşamadı ama 5 milyon Suriyeli'yi Türkiye'nin en büyük sorunu haline getirdi. Bu içi boş tehditler yüzünden ülkemiz uluslararası mecrada her geçen gün itibar kaybediyor’’ dedi. 


Erdoğan’ın ‘Bir gece ansızın gelebilir’ sözlerine tepki gösteren Yücel, ‘’Hepimiz biliyoruz ki Erdoğan yönetimi, bir NATO ülkesi olan Yunanistan'a "bir gece ansızın giremez", ama biz Milletin iktidarı olarak onların 20 yılda kaybettirdiği itibarımızı da, topraklarımızı da geri kazanırız’’ ifadelerini kullandı. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0