Yücel'den iktidara sert tepki: Hesap günü yaklaştıkça...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümünde son Osmanlı Padişahı Vahdettin'i hedef alan açıklamasına çok sert sözlerle yüklendi.

Yücel'den iktidara sert tepki: Hesap günü yaklaştıkça...

Erdoğan’ın açıklamaları sonrası AK Parti ve CHP arasında ipler bir kere daha gerildi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Tunç Soyer'e destek verirken, AK Parti iktidarını hedef aldı. CHP İl Başkanı, ‘’Bu ülkeyi 20 yıldır tek başınıza yönetiyorsunuz, hayat pahalılığından, işsizliğe, adalar krizinden mülteci sorununa, FETÖ belasından, PKK belasına bütün sorunların sorumlusu sizsiniz. Hesap gününüz yaklaştıkça diliniz daha da çirkinleşiyor.’ dedi.

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 100. yılında yaptığı konuşma tartışılmaya devam ediyor.

Tunç Soyer'e sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında CHP İzmir Milletvekilleri sosyal medyadan art arda tepki gösterdi. AK Parti ve CHP'yi bir kere daha karşı karşıya getiren polemiğe CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de dahil oldu.

Sosyal medya üzerinden AK Parti iktidarını sert bir dille eleştiren Başkan Yücel, ‘’Kendi çocuklarını Harvard, Indiana ve Berkley üniversitelerinde okutup, gariban Anadolu çocuklarının okuduğu köy okullarını kapatan, onları FETÖ okullarına ve yurtlarına mahkûm eden, milletimize açlık ve sefaleti reva görenler, yalana, iftiraya, çamur atmaya devam ediyor’’ ifadelerini kullandı. 

"FETÖ ELEBAŞI GÜLEN HAKKINDA İLK İDDİANAMEYİ HAZIRLAYAN SAVCIDIR"

Ülke gündeminden örnekler vererek iktidara yüklenen Yücel, ‘’Bu ülkeyi 20 yıldır tek başınıza yönetiyorsunuz, hayat pahalılığından, işsizliğe, adalar krizinden mülteci sorununa, FETÖ belasından, PKK belasına bütün sorunların sorumlusu sizsiniz. Hesap gününüz yaklaştıkça diliniz daha da çirkinleşiyor.Ha bir de şunu hatırlatalım. Tunç Soyer’in in babası Nurettin Soyer,sizin "ne istediniz de vermedik,bitsin artık bu hasret" diye özlemle seslendiğiniz,"bu ülkenin yetiştirdiği bir kıymettir" dediğiniz FETÖ elebaşı hain Fetullah Gülen hakkında ilk iddianameyi düzenleyen C.Savcısıdır’’ dedi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0