Valilik'ten 'konak' açıklaması: Tadilat projesi son aşamada

İzmir Valiliği, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın Meclis gündemine taşıdığı 130 yıllık tarihi Vali Konağı’nın akıbetiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Valilik'ten 'konak' açıklaması: Tadilat projesi son aşamada

 Açıklamada “Yapının yeniden kullanılması için hazırlanan tadilat projesinde son aşamaya gelinmiştir. Yapı restorasyon çalışmaları yapılarak kullanıma hazır hale gelecektir” denildi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de “İhale süreci en kısa sürede başlatılacaktır” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin kullanımında olan 130 yıllık tarihi Vali Konağı’nın durumuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a iki ayrı soru önergesi vermişti. Bakan, konağın harabeye döndüğünü belirterek “130 yıllık Vali Konağı’nın bu hale gelmesinin sebebi nedir, sorumluları kimlerdir?” diye sormuştu. 

VALİLK: TADİLAT PROJESİ SON AŞAMADA

Yaşanan bu gelişmenin ardından İzmir Valiliği’nden konuyla ilgili yazılı bir açıklama geldi. Valilkten yapılan açıklamada binanın yeniden kullanılması için hazırlanan restorasyon projesinde son aşamaya gelindiği ve yapının restorasyon çalışmalarıyla kullanıma hazır hale getirileceği belirtildi.

KÖŞGER’DEN ‘İHALE’ DUYURUSU

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de sosyal medya hesabından yapının restorasyon sonrası ortaya çıkacak görsellerini paylaşırken, “İhale süreci en kısa sürede başlatılacaktır” diye ekledi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0