Vali Köşger'den 10 Kasım mesajı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 84. ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Köşgeer mesajında "Aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinin eşsiz lideri, dahi komutan ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, 84. ölüm yıl dönümünde, bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyoruz." dedi.

Vali Köşger'den 10 Kasım mesajı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Köşger mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinin eşsiz lideri, dahi komutan ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, 84. ölüm yıl dönümünde, bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyoruz.

Aziz milletimizin 7’den 70’e tüm fertleriyle birlikte verdiği destansı Millî Mücadeleyi zafere ulaştıran Atatürk, milletinden aldığı güçle, milletine güvenerek ve milletiyle omuz omuza, büyük başarılara imza atmıştır. İstiklal Savaşı’mıza önderlik eden ve aziz milletimizin eşsiz fedakarlıklarıyla kazandığı o emsalsiz zaferi inşa eden Gazi Mustafa Kemal, üstün askerî meziyetleri, yıkılmaz azmi ve sarsılmaz kararlılığı ihtiva eden bir lider profili çizerek, dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen milletimiz, cumhuriyetimizi daha ileriye taşıyacak adımları yılmadan ve yorulmadan atarken, Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesi hedefini yakalayacak ve Allah’ın izniyle o seviyenin de üzerine çıkacaktır.
Atatürk’ün bu millet için sadece cephelerde, askerî dehasıyla değil, ileri görüşlülüğü ve engin donanımıyla, her türlü masada en etkili şekilde mücadele verdiğini biliyoruz. Öyle ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulur kurulmaz dünya uluslarınca tanınmış, hem Millî Mücadelemiz hem de akabinde kurulan çağdaş cumhuriyetimiz, emperyalist güçlerin boyunduruğu altındaki milletlere, tüm mazlumlara ve mağdurlara emsal teşkil etmiştir.

Yepyeni bir devletin elzem kalkınma hamlelerinde yine milletine güvenen Atatürk, bugünün güçlü ve modern Türkiye’sinin temellerini başarıyla atmıştır. Milleti de Ata’sına layık olmak için ne gerekiyorsa yapmaktadır, yapmalıdır.
Bu düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, mukaddesat uğruna canlarını hiçe sayan tüm şehitlerimizi ve ebedî aleme intikal eden gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun…"

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0