Urla’daki SİT alanın imar değişikliğine AK Parti'den tepki

İzmir’in Urla ilçesinde uzun süredir gündemde olan tarihi SİT alanı sınırları içindeki plan değişikliği İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, CHP ve İYİ Parti’nin oyları ile oy çokluğu ile geçerken, yankıları devam ediyor.

Urla’daki SİT alanın imar değişikliğine AK Parti'den tepki

İzmir’in Urla ilçesindeki ‘Klazomenai Sit Alanı İmar Plan’ının değiştirilmesi ile ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’CHP grubu, 2 milyon 800 bin metrekarelik tarihi sit alanı bölgesi içerisine kara delik açılması için onayı vermişlerdir. Bu imar, tamamen kişiye özel uygulama. Tunç Soyer’in, hukuken hiçbir yetkileri olmadığı halde eski Buca Cezaevi alanı ile ilgili imar değişikliği teklifi, aslında, Urla’da yapılan plan değişiklikleri ile birlikte milyarlarca liralık rantın üzerini örtülmek adına yapılmıştır.’’ dedi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ise, ‘’10 ay önce ‘hayır’ dedikleri ima planına, hangi gerekçelerle arkeolojik tarihimizin, antik Anadolu’nun önemli 12 iyon kentinden biri olan Urla-Klazomenai antik kentinin parça parça imara açılmasına ‘Evet’ dediler?’’ dedi.

 Klazomenai Sit Alanı’na giden İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ile Meclis Üyesi ve İmar Komisyon Üyesi Hüsnü Boztepe, alanda incelemeler yaptı. Hızal ve Boztepe, bölgede arkeolojik kazılarının yapıldığını gözlemdiler. AK Parti cephesi, İzmir Büyükşehir Meclisi’ndeki sert muhalefetinin ardından konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Buca Cezaevi planları bahane, Urla planları şahane…

Cumhur İttifakı olarak bu planlara direndiklerini ancak kendilerine rağmen bu planı CHP’nin geçirdiğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’Urla’daki 2 milyon 800 bin metrekarelik tarihi sit alanı bölgesi içerisine kara delik açılması için onayı vermişlerdir. Peki kim için tarih yok sayılıyor, talan ediliyor? İzmir’in önde gelen kuruluşlarından Yaşar Holding arazisi için imara açılıyor. Bu imar, tamamen kişiye özel uygulama.  Ve buradan çok büyük rant elde edilecek. Komisyonlarda ve mecliste defaatle dile getirdik, burada yapılan uygulama doğru değil. Tarihi alanı yok etmek için ilk adımı attılar. Yeşil, tarih, kültür diye bağıranlar, bugün İzmir’in tarihinin göbeğine hançer saplıyor. Anlaşılıyor ki Tunç Soyer’in, hukuken hiçbir yetkileri olmadığı halde eski Buca Cezaevi alanında bir imar değişikliği teklifi, aslında Urla’da yapılan plan değişiklikler ile birlikte milyarlarca liralık rantın üzerini örtülmek adına yapılmıştır. Lakin, bu ‘Tatlı su kurnazlığına’ ne bizler ne de İzmirli hemşehrilerimiz inanır. Kısacası, Buca Cezaevi planları bahane, Urla planları şahane.’’ dedi. AK Partili Hızal, tarihi bölgeyi katletmek için bu karara ‘evet’ diyenlerin, tarihte kara leke olarak anılacaklarını söyledi.

Hangi gerekçelerle Antik kentinin parça parça imara açılmasına ‘Evet’ dediler

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, ‘’Kentimizin en önemli tarihi alanlarından bir olan Urla-Klazomenai (Kılazomenya), CHP’li Meclis Üyeleri’nin oyları ile imara açılmıştır. Üstelik bu plan daha 10 ay önce, yine İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisimiz tarafından oy birliğiyle reddedilmiş planın birebir aynısıdır! Peki, aradan geçen 10 ay sonrasında, hangi gerekçelerle arkeolojik tarihimizin, antik Anadolu’nun önemli 12 iyon kentinden biri olan Urla-Klazomenai (Kılazomenya) antik kentinin parça parça imara açılmasına ‘Evet’ dediler? Bu plan; rant uğruna, sermaye gruplarının baskısına direnememek uğruna zorla onaylatılmıştır. Villa imarlı olması tasarlanmış bu alanda, milyarlarca lira rant sağlanması hedefleniyor.’’ dedi.

2 milyon 800 bin metrekarelik bir alana kara delik açılmıştır

AK Partili Boztepe sözlerini şu şekilde sürdürdü, ‘’İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, İzmir’i kültürel varlıklarını UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine sokmak için çaba sarf ederken, ‘Biliyorum ki bir kent, kimliğini geçmişinden, yani bugüne taşıdığı fiziki, kültürel ve tarihsel mirasından alır. Bu mirası korumak, yaşatmak ve geleceğe taşımak, bu şehrin belediye başkanı olarak benim en temel önceliklerimden biri.’ sözlerini hatırlıyoruz. Daha önceki çok sayıda söylemi gibi Sayın Soyer’in ‘Tarihi mirasımızı koruyacağım’ sözü de havada kaldı. Bu kent, ‘Havanda su dövmekle’ yönetilmez! Urla’daki bu antik kent 2 milyon 800 bin metrekarelik bir alana yayılmıştır. İzmir’imizin bu güzel tarihi alanına kara delik açılmıştır. Tarihe ihanet edilmiştir’’ dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0