Tunç Soyer’den gençlere Yaşar Kemal Sempozyumu’na katılım çağrısı

“Yaşar Kemal ile Bin Bir Çiçekli Bahçede” sempozyumu yarın Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 11.00’de başlıyor.

Tunç Soyer’den gençlere Yaşar Kemal Sempozyumu’na katılım çağrısı

Yaşar Kemal’in anlatı dünyasındaki “doğa” ve “insan” öğelerine odaklanacak sempozyuma ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirli edebiyatseverleri ve özellikle gençleri sempozyuma katılmaya çağırdı. Sempozyum herkesin katılımına açık olacak ve 3 Aralık Cumartesi akşamı ücretsiz Kardeş Türküler konseriyle sona erecek.

Usta yazar Yaşar Kemal’in anlatı dünyasının “doğa” ve “insan” eksenleri üzerinden tartışılacak “Yaşar Kemal ile Bin Bir Çiçekli Bahçede” sempozyumu Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yarın (2 Aralık) 11.00’de başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yaşar Kemal Vakfı’nın düzenlediği sempozyuma ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmirli edebiyatseverleri ama asıl gençleri bu sempozyuma katılmaya çağırıyorum. Gelin ki Anadolu kültüründen yeşeren, o kültür üzerinde yetişen koca çınarımızı, büyük ustamızı birlikte analım” dedi.

Sanatçı dostları Yaşar Kemal’i anlatacak

Sempozyum iki gün sürecek ve herkesin katılımına açık olacak. Açılış konuşmalarını Yaşar Kemal’in eşi ve Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban Gökçeli ve Başkan Tunç Soyer yapacak. Sempozyum “Yaşar Kemal’e Merhaba” başlıklı ön oturum ile başlayacak. İlk oturuma Amerikalı besteci Michael Ellison, usta yazarın İsviçre’de kitaplarını basan Union Yayınevi’nin yöneticisi Lucien Leitess, şair Ataol Behramoğlu ve Yaşar Kemal’in “Yılanı Öldürseler” romanından aynı isimle beyaz perdeye aktarılan filmin yönetmeni Türkan Şoray konuşmacı olarak katılacak.

Kardeş Türküler konseri ücretsiz

Sanatçı, edebiyatçı, gazeteci ve bilim insanları sempozyum kapsamında ön oturum da dahil olmak üzere 7 oturumda Yaşar Kemal ve onun edebiyatı hakkında konuşacak. Sempozyum kapsamında usta yazarın ilk kez İzmirlilerle buluşacak fotoğraflarından oluşan sergi de ziyaret edilebilecek. Oturumların ardından yine AASSM’de Kardeş Türküler ücretsiz konser verecek. Halkın katılımına açık konser 3 Aralık Cumartesi günü 20.00’de başlayacak.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0