Narlıdere’de dev proje için ÇED süreci başladı

Narlıdere Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda duyurduğu marina projesi için ÇED süreci başladı. Sahilevleri bölgesinde, boyu 8 metre ile 30 metre arasında değişen 240 özel motor yatın aynı anda demirleyebileceği marina projesi için halkın katılım toplantısı tarihi netleşti.

Narlıdere’de dev proje için ÇED süreci başladı

Narlıdere Belediyesi’nin, Sahilevleri bölgesinde, boyu 8 metre ile 30 metre arasında değişen 240 özel motor yatın aynı anda demirleyebileceği marina projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği'ne yaptığı başvuru kabul edildi. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği tarafından yapılan duyuruda  Çevre Etki Değerlendirme sürecinin başlandığı bildirilirken, halkın katılım toplantısı tarihi de belli oldu. Buna göre 15 aralık 2022 tarihinde halkın katılım toplantısı düzenlenecek. 

Çevreyle barışık proje 

Dev projeyi tanıtırken Sahilevleri’nin turizm merkezi haline geleceğini belirten Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Marina 240 yat kapasiteli olacak. Bir de İzmir’in en modern nikah salonunu yapacağız. Marinada yeme-içme alanları da olacak. Sahil çevresini trafiğe kapatacağız. Arkadaki 17 metrelik Levent Caddesi’ni açıyoruz. Burayı bir turizm merkezi haline getireceğiz. Son derece çevreyle, doğayla barışık bir proje olacak. Şeffaf bir ihale olacak, önümüzdeki yıl herkes katılabilecek. Yatırım bedeli 100-150 milyon civarında. Bizim bir yıllık bütçemiz. Bizim bunu yapmamız mümkün değil ancak olduğu zaman geliri belediyeye kalacak. Tenis kortu da yapıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0