Tunç Soyer'den sabit saat uygulamasına bir tepki daha: Bu sistem değişmeli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından açıklama yaparak sabit saat uygulanmasından vazgeçilerek, yaz/kış saatine geçilmesi gerektiğini belirtti.

Tunç Soyer'den sabit saat uygulamasına bir tepki daha: Bu sistem değişmeli

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önceki akşam Çiğli Ahmet Adnan Saygun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bir grup veli ve öğrenci tarafından yapılan protesto eyleminden bir fotoğraf paylaşarak sabit saat uygulamasının sonuna kadar karşısında olduklarını vurgulayarak bir kez daha tepki gösterdi.

Soyer sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''Henüz sıcak yataklarında olmaları gereken saatlerde çocukları sokaklara döken, zifiri karanlıkta okul yollarına düşüren sabit saat uygulamasının sonuna kadar karşısındayız. Sabit saat uygulamasından vazgeçilerek bu sistem değişmeli, yaz/kış saatine geçilmeli.''

Türkiye’de kalıcı yaz saati uygulaması, Berat Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde, 7 Eylül 2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile başladı. “İleri saat” uygulaması, 2 Ekim 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararla kalıcı hale geldi.

Öte yandan Başkan Soyer 18 Kasım 2021 yaptığı bir paylaşımda yine kalıcı yaz saati uygulamasına tepki göstermiş ve "Bu anlamsız, faydasız uygulama bitsin" çağrısında bulunmuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0