Temel atmaya sayılı günler kala ihale tartışmaları yeniden gündemde

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’in en büyük yatırımları arasında yer alan ve 14 Şubat’ta temel atma töreni gerçekleşecek olan Buca Metrosu üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’I eleştirdi.

Temel atmaya sayılı günler kala ihale tartışmaları yeniden gündemde

Projenin başlaması için geç kalındığını ifade eden Sürekli, ihale sürecini de hatırlattı ve “projenin ihalesini, 529 Milyon TL fazla veren ikinci firmaya, neden verdiklerini halen kamuoyuna açıklamadı!”

 İzmir tarihinin yerel yönetimler bazında en büyük raylı sistem yatırımı olan Buca Metrosu’nun temelinin atılmasına günler kalmasına rağmen projeye ilişkin tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

3,5 kilometrelik metro hattının yapım ihalesinin ardından kentte projeye ilişkin yeni bir tartışma başlamıştı.

AK Partili temsilciler, ihalenin en düşük teklifi veren Yapı Merkezi-Nurol Ortak girişimine değil, 2. en düşük teklifi veren Gülermak A.Ş.’ye verildiği ifade etmiş ve bu şekilde İzmir’in 529 milyon zarara uğratıldığını iddia etmişlerdi.

SÜREKLİ’DEN İHALE HATIRLATMASI

Projenin temel atma törenine sayılı günler kala AK PArti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ihaleyi tekrar hatırlattı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç soyer’e hitaben, “Projenin ihalesini, 529 Milyon TL fazla veren ikinci firmaya, neden verdiklerini halen kamuoyuna açıklamadı” dedi.

Soyer’in “Buca Metrosu öyle bir proje ki; hem İzmir tarihinin en büyük yatırımı olacak hem de şehrimize yıllık 48 milyon avro tasarruf sağlayacak. Ulaşım rahatlığına, işletme gelirlerine değinmiyorum bile” ifadeleri üzerine ihalenin ikinci firmaya verildiğini hatırlatan sosyal medya paylaşımı yapan Sürekli, projenin başlaması için geç kalındığını da ifade etti ve şu ifadeleri kullandı; “CHP’li Soyer; Buca Metrosu’nun temel atma töreni için bol övgülü, çok şaşalı duyurulara başladı! Ancak; Cumhurbaşkanlığı onayından sonra, 2 yılda düğmeye basabildikleri projenin ihalesini, 529 milyon TL fazla veren ikinci firmaya, neden verdiklerini halen kamuoyuna açıklamadı!”

CHP’li Soyer; Buca Metrosu’nun temel atma töreni için bol övgülü, çok şaşalı duyurulara başladı! Ancak; Cumhurbaşkanlığı onayından sonra, 2 yılda düğmeye basabildikleri projenin ihalesini, 529 Milyon TL fazla veren ikinci firmaya, neden verdiklerini halen kamuoyuna açıklamadı! pic.twitter.com/y4hbC09vJK

— Kerem Ali Sürekli

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0