‘Tehlikeli atık’ tesisine bakanlıktan vize

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Denge Ara Depolama Geri Dönüşüm Nak. İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti.,’nin Torbalı’nın Subaşı Mahallesi’nde kurmak istediği tehlikeli atıkların toplanacağı tesis için “ÇED gerekli değildir” kararı verdi.

‘Tehlikeli atık’ tesisine bakanlıktan vize

Proje kapsamında yanıcı, zehirli, aşındırıcı, bulaşıcı ve insan sağlığı için zararlı atıklar ile nükleer atıklar, biyokimyasal atıkların depolaması yapılacak. 

 İzmir, bir yandan Harmandalı ve Gaziemir’deki eski kurşun fabrikası bölgesinde kimyasal atıklar nedeniyle yaşanan sorunlarla mücadele ederken bir yandan da Aliağa'da kurulmak istenen tehlikeli atık toplama tesiisne tepki gösterirken son olarak Torbalı’da kurulmak istenen atık ara toplama tesisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan nihai karar çıktı.

Denge Ara Depolama Geri Dönüşüm Nak. İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti.,’nin Torbalı’nın Subaşı Mahallesi’nde kurmak istediği tehlikeli atıkların toplanacağı tesis için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Proje kapsamında patlayıcı, oksitleyici, yanıcı, zehirli, aşındırıcı, bulaşıcı ve insan sağlığı için zararlı atıkların ve maddelerin toplanması faaliyetleri yürütülecek. Tesiste ayrıca nükleer atıklar, biyokimyasal atıklar ve kullanılmış piller gibi tehlikeli atıkların da depolaması yapılacak. 

Firma, 2020 yılında da tesis için İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuru yapmış ancak proje alanının Küçükmenderes Nehri Alt Havzası Yeraltısuyu İşletme Sahası içerisinde kalması sebebi ile DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından olumsuz görüş verilmiş ve ÇED süreci iptal edilerek sonlandırılmıştı.

Ardından Hidrojeolojik Etüt Raporu hazırlanmış ve kurumun talep ettiği eksiklikler gideren proje için bu kez tesise vize çıktı.

2 bin 350 metrekarelik alanda faaliyet gösterecek tesiste yılda 90.000 ton tehlikeli atığın depolanması yapılacak.

Projenin toplam yatırım bedeli ise 927 bin lira olacak.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0