Soyer’in ‘Buca’ çıkışına AK Partili Kaya’dan ‘Portakal Vadisi’ kartı

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Buca Cezaevi alanı için düzenlenen eylemde yaptığı konuşmalara tepki gösterdi.

Soyer’in ‘Buca’ çıkışına AK Partili Kaya’dan ‘Portakal Vadisi’ kartı

Soyer’in alanın yeşillendirilmesine ilişkin sözlerine Büyükşehir’in Buca’da devam ettirdiği ‘Portakal Vadisi’ örneğini verdi ve “Keşke, 2022 Mayıs'ta bitireceğine söz verdiğin Portakal Vadisi'ne de bir uğrasaydın. 4 yılda 1 m2 yeşil alan kazandıramadığın gibi, mevcudu da kurutmuşsun” dedi.

İzmir’de Buca Cezaevi alanı planlarına ilişkin tartışmalar hız kesmeden devam ederken bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMMOB, DİSK, KESK, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası ve Buca Cezaevi Özgürleşirken Platformu cezaevi alanında eylem düzenledi. 

Eylemde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, alan için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın projesine sert sözlerle ‘rest’ çekmiş ve “Bu kamu arazisi cezaevi gittikten sonra kamuya kalmalıydı. Kamu burada ticaret mi, konut, mu sanayi mi istiyor? Ne istiyor? Kamu burada yeşil alan istiyor. Zeytin ve ağacı istiyor. Kimse Bucalının İzmirlinin elinden bu araziyi alamaz. Vermeyeceğiz” demişti.

Eylemde ayrıca cezaevi alanına zeytin ağacı dikilmişti. 

İLK YANIT KAYA’DAN

Öte yandan; Soyer’in eylemde yaptığı konuşmalara AK Parti kanadından ilk tepki AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi.

Kaya, Soyer’e Büyükehir’in Buca’da 200 bin metrekarelik alanda hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdüğü Portakal Vadisi örneği üzerinden yanıt verdi. 

Alanın 2022 yılında bitmiş olması gerektiğini hatırlatan Kaya, şunları söyledi; “CHP'li Soyer, Buca'da, "yıkımı ve kaldırılmasında" hiçbir katkısı olmadığı cezaevi arazisini AVM'ci dostları ile gezmiş. Keşke, 2022 Mayıs'ta bitireceğine söz verdiğin Portakal Vadisi'ne de bir uğrasaydın. 4 yılda 1 m2 yeşil alan kazandıramadığın gibi, mevcudu da kurutmuşsun!”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0