Soyer İZSU'dan sonra ESHOT'a dikkat çekti... AK Partili Hızal'dan jet yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer akaryakıt zamlarının ESHOT'a yansımasını sosyal medya hesabından paylaştı.

Soyer İZSU'dan sonra ESHOT'a dikkat çekti... AK Partili Hızal'dan jet yanıt

Soyer, günlük elde edilen hasılat ile günlük motorin giderleri arasındaki farkın 755 bin 444 TL olduğu tabloyla ilgili "İzmir Büyükşehir Belediyesi halkımızın vergileriyle ayakta duran bir kurumdur. Uğradığımız bu zarar, sadece belediyemizin değil tüm İzmirlilerin zararıdır” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise Soyer'i "Büyük konserlere para ayırabilen, metro ihalesinde 529 milyon TL'yi gözden çıkarabilen Belediye Başkanından en basit ulaşım hizmetine dahi bahane üretmemesini beklemek İzmirlinin hakkıdır" sözleriyle eleştirdi.

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde İZSU’ya gelen fatura üzerinden elektrik zamlarına tepki göstermişti.

Sosyal medyadan zamlara ilişkin yeni bir paylaşım yapan Soyer’in hedefinde bu kez akaryakıt zamları vardı.

ESHOT'un zamlardan nasıl etkilendiği ile ilgili grafikler paylaşan Tunç Soyer, son üç ayda motorine yüzde 65.1 zam geldiğini vurguladı.

Soyer'in paylaştığı verilerde şehir içi toplu taşımayı yapan ESHOT'un günlük ortalama hasılatının 997 bin 486 TL, günlük motorin maliyetinin ise 1 milyon 752 bin 930 TL olduğu dikkat çekti. Buna göre ESHOT'un günlük 755 bin 444 lira zarar ettiği ortaya çıktı.

ESHOT’un motorin fiyatlarına yapılan zamlardan olumsuz etkilendiğini rakamlarla dile getiren Soyer, şu ifadeleri kullandı.

“Ardı arkası kesilmeyen zamların ESHOT’a yansımasını takdirinize sunuyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi halkımızın vergileriyle ayakta duran bir kurumdur. Uğradığımız bu zarar, sadece belediyemizin değil tüm İzmirlilerin zararıdır” 

HIZAL'DAN JET YANIT

Soyer'in bu paylaşımına ilk tepki İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'dan geldi.

Buca Metrosu'nun 14 Şubat'taki temel atma töreninde yapılacak Zeynep Bastık konseri üzerinden gönderme yapan Hızal'ın ifadeleri şu şekilde:

"Büyük konserlere para ayırabilen, metro ihalesinde 529 milyon TL'yi gözden çıkarabilen Belediye Başkanından en basit ulaşım hizmetine dahi bahane üretmemesini beklemek İzmirlinin hakkıdır. Maaşlarını alamayan memurlar ve burslarını alamayan öğrenciler için büyük konser!"

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0