Soyer'den 'komşu' ziyareti: Barış ve dostluk mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitti.

Soyer'den 'komşu' ziyareti: Barış ve dostluk mesajı

Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis'i ziyaret eden Soyer, görüşmenin ardından "Atina ve İzmir arasındaki barış ve kardeşliğin gündelik siyasete feda edilmemesi gerektiğine inanıyorum" diyerek iki şehir arasındaki ekonomik ve kültürel bağların güçlendirileceğinin mesajını verdi.

 Türkiye ve Yunanisan arasında ‘hava sahası ihlali’ ve ‘F-16’ alımı nedeniyle yaşanan gerilim giderek tırmanıyor.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz Pazartesi günü Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı konuşmada Türkiye’yi hava sahalarını ihlal etmekle suçlayan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e tepki göstererek ''Artık benim için Miçotakis diye biri yok. Bundan sonrasını kendisi düşünsün. Biz birbirimize yeteriz. ABD, Miçotakis'e bakarak kararını vermeyecektir'' ifadelerini kullanmıştı.

SOYER: BARIŞ VE KARDEŞLİĞİMİZ GÜNDELİK SİYASETE FEDA EDİLMEMELİ

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den dikkat çeken bir hamle geldi. Yunanistan’ın başkenti Atina’ya giden Soyer, burada Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis ile bir araya geldi.

Her iki başkan da görüşmenin ardından sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

Soyer, “Akdeniz’in çok önemli iki şehri, Atina ve İzmir arasındaki barış ve kardeşliğin gündelik siyasete feda edilmemesi gerektiğine inanıyorum. Atina Belediye Başkanı Sn. Kostas Bakoyannis ile komşuluğumuzu ve şehirlerimiz arasındaki ekonomik ve kültürel bağları güçlendireceğiz” mesajını verdi.

Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis ise “Erdoğan'ın iki halk arasındaki ilişkilerini rehin almasına izin vermemeliyiz. İstikrar ve barış için çabalamalıyız. Bize, yerel yönetimlere yük olan bir sorumluluktur. Tüm bunları Atina'da misafir ettiğimiz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı arkadaşımız Tunç Soyer ile görüştük” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0