Sivaslı’dan Osmanağaoğlu'na ‘üslup’ eleştirisi: Bu milletin diliyle konuşun!

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu sert sözlerle eleştiren MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'na yanıt verdi.

Sivaslı’dan Osmanağaoğlu'na ‘üslup’ eleştirisi: Bu milletin diliyle konuşun!

Sivaslı, Sayın Osmanağaoğlu, siyasi çıkarlar uğruna siyasi erdemi bir kez daha göz ardı etmiş. Köklü bir ideolojinin mensubu ve mecliste halkı temsil eden bir milletvekili olarak bu milletin diliyle konuşun. Öfke dilini tabana yerleştirelim, bu kamplaşmayla da oylarımızı koruyalım politikanızı artık terk edin.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasındaki gerginlik İzmir siyasetine de sıçradı. 

Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda kendisine yönelik eleştirilerine, “Siz, tarihe başarısız bir lider olarak geçeceksiniz. Yoldaşını yolda bırakan bir lider olarak geçeceksiniz. Sayın Ecevit’i nasıl bıraktığınızı herkes biliyor. ‘Siyasi kundakçı’ diyorsunuz ya kim kundakladı o günkü hükümeti?” yanıtını vermişti.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ise sosyal medya üzerinden Gelecek Partisi Lideri’ne yönelik çok sert ifadeler kullandı. Osmanağaoğlu, “Hayatını Türk milletinin bekasına adamış olan Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli'ye hitaben yaptığı konuşma da kendisi gibi karaktersiz şahsiyetsizdir. Bu millet seni bir kere adam yerine koydu, alışık olmadığın için yerini yadırgadın. Adam gibi adamlar senden, sen ise adamlıktan çok uzaktasın!” dedi.

GELECEK PARTİSİ'NDEN JET YANIT

Osmanağaoğlu’nun bu sözlerine Gelecek Partisi İzmir İl Teşkilatı’ndan yanıt gecikmedi. Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada Osmanağaoğlu’nun kullandığı üslubu eleştirirken, “Öfke dilini tabana yerleştirelim, bu kamplaşmayla da oylarımızı koruyalım politikanızı artık terk edin. Vatanseverlik ülkenin bana oy atan yüzde ellisini seviyorum, bana oy atmayan yüzde ellisi düşmanımdır mantığı değildir. Bu ülkeye bir sonraki seçimleri kazanmak için öfke ve fitne dilini yerleştirmeyin.” çağrısında bulundu.

Sivaslı’nın ifadeleri şu şekilde:

“Bugün MHP İzmir milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Genel Başkanımız Sayın Prof Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Sayın Devlet Bahçeli'nin ithamlarına verdiği nazik cevapla ilgili ahlaki ölçüleri kaçıran bir açıklamada bulunmuş.

İnsanların siyasi ikballeri uğruna siyasetin dilini ne kadar düşürebileceklerine maalesef bir kez daha tanıklık ettik.

Sayın Osmanağaoğlu, siyasi çıkarlar uğruna siyasi erdemi bir kez daha göz ardı etmiş. 

Temiz siyaset arzusu ve siyaset alanının ahlakî yozlaşmadan arındırılması isteği vatandaşlarımız tarafından her geçen gün artarak arzulanmaktadir.

Siyasetin kirlendiği ve ideal ile mevcut durum arasındaki makasın açıldığı bir dönem yaşıyoruz.

Sayın Osmanağaoğlu'na söyleyecek çok şey olsa da millete karşı olan sorumluluğumuz gereği tek bir şey ifade edeceğim.

Köklü bir ideolojinin mensubu ve mecliste halkı temsil eden bir milletvekili olarak bu milletin diliyle konuşun. Diliniz Mevlana'nın, Yunus'un dili olsun.

1980 öncesi dönem gibi milleti bir birine düşman edecek söylemlerden uzak durun. Öfke dilini tabana yerleştirelim, bu kamplaşmayla da oylarımızı koruyalım politikanızı artık terk edin.

Siyasetçiler gelecek seçimi, devlet adamları gelecek nesilleri düşünür.

Bu vatanı sevin. Vatanseverlik ülkenin bana oy atan yüzde ellisini seviyorum, bana oy atmayan yüzde ellisi düşmanımdır mantığı değildir. Bu ülkeye bir sonraki seçimleri kazanmak için öfke ve fitne dilini yerleştirmeyin.

Not: Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Serok Ahmet diyerek eleştiren MHP, bugün Diyarbakır İl Başkanlığı'nı feshederek kapattı.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0