Serdar Aksoy'un iddialarına Özkan ve Sertel'den sert yanıt: İddiasını kanıtlamazsa...

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un 'biri medya kökenli iki CHP İzmir milletvekilinin Seyrek’teki bir araziyle ilgili kendisiyle rant pazarlığı yaptığı' yönündeki iddialara sert tepki gösterdi. Özkan ve Sertel, Aksoy'dan iddiasını kanıtlamasını isterken, yargı yolunu da işaret etti.

Serdar Aksoy'un iddialarına Özkan ve Sertel'den sert yanıt: İddiasını kanıtlamazsa...

 2020 yılının Kasım ayında Menemen Belediyesi’ne yönelik ‘zimmet ve irtikap’ iddiasıyla düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında ise tahliye edilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, geçtiğimiz hafta katıldığı bir canlı yayında çarpıcı iddialarda bulunmuştu.

Aksoy, Bayraklı’da bir rezidansta iki CHP İzmir milletvekilinin kendisinden Seyrek’te yapılması planlanan bir proje kapsamında ihaleye çıkarmak istediği bir milyon metrekarelik araziyi rant amacıyla talep ettiğini, ancak bunu kabul etmediği için kendisine kumpas kurulduğunu öne sürmüştü. Aksoy, söz konusu vekillerden birisinin medya kökenli olduğunu iddia etmişti.

Aksoy söz konusu isimlerin kim olduğunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bildireceğini açıklarken, CHP’nin gazeteci kökenli iki İzmir milletvekilinden flaş bir hamle geldi. 

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, videolu bir paylaşım yaparak Aksoy’u iddia ettiği iki vekilin isimlerini açıklamaya davet etti. Rant ve çıkarla ilişkilerinin kesinlikle olamayacağını ve Aksoy'un açıklamalarının kendilerini töhmet altında bıraktığını belirten Özkan ve Sertel, “İddiasını kanıtlamayan müfteridir, alçaktır, şerefsizdir” dedi.

ÖZKAN YARGIYI İŞARET ETTİ

Özkan, “Menemen’in görevden alınan eski belediye başkanı bir açıklamada bulundu ve dedi ki ‘Biri gazeteci kökenli iki İzmir Milletvekili geldiler ve benden bazı şeyler istediler. Biz de bu açıklamayı duyuynca herhalde açıklama getirecek, buna bir isim koyacak diye bir haftadır bekliyoruz, ancak böyle bir şey yapmadı. Bu ‘İzmirli gazeteci kökenli iki milletvekili’ sözü bizi töhmet altında bıraktı. Ne benim, ne de Atila Sertel’in rantla, çıkarla yaptığımız görevi çıkara dönüştürmekle bir ilişkimiz yoktur. Eğer şantaja devam edecekse kendisi hakkında yasal yollara hemen başvuracağız” ifadelerini kullandı.

SERTEL: İDDİASINI KANITLAMAZSA…

Sertel ise, “Tuncay Özkan’ın söylediği gibi hiç suçu olmayan insanlara çamur  atan bir eski belediye başkanı var. Diyor ki ‘İki milletvekili geldi bilmem neredeki bir araziyi bir rant uğruna kullanmak istedi ve bunlardan biri gazeteci kökenli İzmir milletvekili dedi. Şimdi buradan açıklamaya çağırıyoruz kendisini. Bu kişi ya Atila Sertel ya da Tuncay Özkan. Eğer bunu açıklamazsa, bu ismi ortaya koyup da iddiasını kanıtlamazsa müfteridir, alçaktır, şerefsizdir” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0