Selçuk’ta mühürlenen iki katlı yapı başkasına ait çıktı: Sengel kamuoyunu mu yanıltıyor?

Son günlerde ‘kaçak yapı’ tartışmalarıyla gündemden düşmeyen Selçuk’ta sular durulmuyor. Önceki gün AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu’nun ‘kaçak yapı’ iddiasıyla işyerine yapılan denetimlerin ardından tutulan tutanağa göre mühürlenen taşınmazın başkasına ait olduğu ortaya çıktı.

Selçuk’ta mühürlenen iki katlı yapı başkasına ait çıktı: Sengel kamuoyunu mu yanıltıyor?

Bazı medya kuruluşlarında AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu’nun tarım arazilerine iki katlı kaçak yapı inşa ettiği iddialarının ardından Ege Postası konuyla ilgili belgelere ulaştı. 

Taşınmazın AK Partili Girbiyanoğlu’na değil, başka birisine ait olduğu ortaya çıktı. Hem belediyenin tuttuğu yapı tutanağı, hem de encümen kararında yerin Ferhat Naziri isimli vatandaşın üzerine kayıtlı olduğu görüldü. 

Öte yandan tutanakta Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in imzasının bulunması da dikkat çekti.

PARKE TAŞINA TUTANAK TUTULDU

Dün yapılan denetimlerde ilçe başkanı Selim Girbiyanoğlu’na ait olan yerlerde bahse konu olan 3 bin 740 metrekare beton alana tutanak tutulduğu tespit edildi. 

Yine aynı denetimlerde 17 metrekarelik tuğla yapının da mühürlendiği kayıtlara geçti.

SENGEL KAMUOYUNU YANILTTI MI?

Konu hakkında bir gazeteye açıklama yapan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Biz bir belediye olarak, görev ve sorumluluklarımız gereğince, İl Tarım Müdürlüğü’nün marjinal tarım arazisi olarak saptadığı alanlarda 1/25000’lik plan notlarına uygun olarak yapı ruhsatı vermek durumundayız ve öyle de yapıyoruz. Söz konusu şahsın da aralarında bulunduğu yapıları mühürledik” dedi.

Başkan Sengel’in ilçe başkanına ait olan işyerine yapılan denetimlerde kendisinin de imzası olduğu encümen kararında da belirtildiği gibi iki katlı ahşap yapının ilçe başkanı Girbiyanoğlu’na ait olmadığı, Ferhat Naziri isimli şahsa ait olduğunu bildiği halde bu açıklamayı yapması akıllara “Kamuoyunu yanıltıyor mu?” sorusunu getirdi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0