Şahin’in 12 İON Kentler Birliği paylaşıma Yetişkin’den tepki: Harita çizmiyoruz!

12 İON Kentini kültür rotası üzerinden bir araya getirerek Ege’nin dünyaya açılmasını sağlayacak “İON Kentler Birliği’’ projesinin lansmanın yapılacağını sosyal medyadan duyuran Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile iktidara yakınlığıyla bilinen Gazeteci Zafer Şahin arasında İON Kentler Birliği ”polemiği yaşandı.

Şahin’in 12 İON Kentler Birliği paylaşıma Yetişkin’den tepki: Harita çizmiyoruz!

Şahin, Yetişkin’in paylaşımı alıntılayıp, ‘’ Yunan’ın Megali İdeası’nın (Büyük Fikir) Anadolu’da Pontus Rum devleti ve Bizansı canlandırmak” olduğunu ne zaman hatırlayacağız?’’ ifadelerini kullanırken Şahin’e yanıt veren Başkan Yetişkin, ‘’ Kültür rotası çiziyoruz, harita çizmiyoruz! İki ülkede de seçim yaklaşıyor, milliyetçi oylar için halkları ayrıştırıyorsunuz. Miçotakis de aynı, siz de aynısınız!’’ dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve heyeti komşu Samos Adası’na kardeşlik ilişkilerinin ve karşılıklı iş birliklerinin gelişmesi için kolları sıvamış ve karşılıklı ziyaretler başlamıştı. 
İON Kentler Birliği projesi ile Samos ve Sakız Adaları’nın da dahil olduğu 12 İon Kenti üzerinden turizm destinasyonu oluşturmayı hedefleyen Seferihisar Belediyesi, lasman etkinliği için 17 Eylül Cumartesi akşamı Teos Antik Kenti’nde Fazıl Say konseri düzenledi. Konseri sosyal medyadan duyuran Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ‘’Dünyanın en güzel şehirlerini barındıran Ege’nin iki yakasını bir araya getirecek İon Kentler Birliği Projesi lansman etkinliğini 17 Eylül Cumartesi akşamı Teos Antik Kenti’nde Fazıl Say konseri eşliğinde gerçekleştireceğiz’’ ifadelerini kullandı. 

İktidara yakınlığıyla bilinen Gazeteci Zafer Şahin, Başkan yetişkin’in paylaşımını alıntılayarak ‘’Seferihisarda İon Kentler Birliği projesi!! İyon medeniyetinin 12 şehir devletinden biri olarak karşı kıyıdaki kentlerle bir araya gelinecekmiş! Yunan’ın Megali İdeası’nın (Büyük Fikir) Anadolu’da Pontus Rum devleti ve Bizansı canlandırmak” olduğunu ne zaman hatırlayacağız?’’ ifadelerini kullandı. 

Miçotakis de aynı, siz de aynısınız!

Şahin’e çok sert yanıt veren Yetişkin, ‘’Zafer Bey, destinasyon turizmi çalışması yapıyoruz. Kültür rotası çiziyoruz, harita çizmiyoruz! İki ülkede de seçim yaklaşıyor, milliyetçi oylar için halkları ayrıştırıyorsunuz. Miçotakis de aynı, siz de aynısınız!’’ dedi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0