Sabancı Holding harekete geçti: RES’lerin yeni adresi Kiraz oldu!

Sabancı Holding’e ait EnerjiSa Enerji Üretim A.Ş., İzmir’in Kiraz ilçesini de içine alan 4 bölgede bir Rüzgar Enerji Santrali (RES) için harekete geçti. Proje kapsamında, tarım, mera ve orman vasfı da bulunan alanlarda 28 türbin kurulacak ve zemini yumuşatmak amacıyla patlatma faaliyetleri de yapılacak.

Sabancı Holding harekete geçti: RES’lerin yeni adresi Kiraz oldu!

- Son yıllarda maden ve jeotermal kaynak, rüzgar enerji tesisleri faaliyetleri artarken bu gibi projelerin çoğunun adresi İzmir oldu. 

Genellikle tarım ve orman alanlarında hayata geçirilmek istenen maden ve enerji tesisi projelerine tepkiler çığ gibi büyürken Sabancı Holding, İzmir’in Kiraz ilçesini de içine alan 4 bölgede bir yenisi için harekete geçildi.

Ülkenin dört bir yanında RES'leri olan Sabancı Holding’e ait EnerjiSa Enerji Üretim A.Ş., Aydın ili Nazilli ve Kuyucak ilçeleri, Yukarıyakacık ve Aşağıyakacık Mahalleleri, Manisa ili Alaşehir ilçesi, Kestanederesi Mahallesi ve İzmir ili Kiraz ilçesi Akpınar Mahallesi mevkiilerinde Rüzgar Enerji Santrali (RES) için harekete geçti. Firma, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundu. 

385 milyon liraya mal olması beklenen Kestanederesi Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Mobil Kırma Eleme Tesisi Projesi kapsamında 5,50 MWm/3,0 MWe kurulu güçte 28 adet türbin kullanılacak ve projenin toplam kurulu gücü 154 MWm/84 MWe olacak.

PATLATMA DA YAPILACAK

Öte yandan; proje dosyasında yer alan bilgilere göre;  türbin platform alanları, yollar ve şalt sahası alanlarında ve gerekli hallerde zemin gevşetmesi amacıyla kullanılmak üzere patlatma faaliyetleri de yürütülecek.

EN YAKIN YERLEŞİM BİRİMİNE YALNIZCA 75 METRE

Planlanan proje, Aydın-Muğla-Denizli–İzmir-Manisa illeri 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planına göre “tarım, mera ve orman” vasıflı alanları da kasarken proje bölgesine en yakın yerleşim birimi ise 75 metre mesafede Manisa Elederebent Mahallesi’nde bulunan yapı olacak.

Proje sahasının İzmir ‘in Kiraz ilçesi Ören Mahallesi’ne uzaklığı ise yalnızca 415 metre olacak. 

Proje dosyasında yer alan bilgilere göre; projeye EPDK tarafından 24 ay süreli önlisans, önlisans süresinde projenin inşaat öncesi izinleri tamamlanacaktır. Sonrasında projeye EPDK tarafından 49 yıl süreli Üretim Lisansı verilecek.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0