Purçu ve halcilerden Roman vatandaşlar için anlamlı hareket

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’in en büyük Roman mahallelerinden biri olan Tepecik Mahallesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, İzmir Halciler Derneği ile Roman vatandaşlara sebze- meyve dağıttı.

Purçu ve halcilerden Roman vatandaşlar için anlamlı hareket

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik darboğaz nedeniyle vatandaşlar temel gıda maddelerinde dahi ulaşımda zorlanırken CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’in en büyük Roman mahallelerinden biri olan Tepecik Mahallesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, İzmir Halciler Derneği ile Roman vatandaşlara sebze- meyve dağıttı.

VATANDAŞIN YOKSULLAŞIRKEN BİR AVUÇ YANDAŞIN ZENGİN EDİLDİĞİ BU DÖNEMDE DERİN YOKSULLUK DA ARTTI!

CHP Milletvekili Özcan Purçu, “Ekonomik krizle karşı karşıya kaldığımız, AKP iktidarının yanlış politikalarında ısrarcılığı sebebiyle her geçen yıl ekonominin çöktüğü ve vatandaşın yoksullaşırken bir avuç yandaşın zengin edildiği bu zor zamanlarda; Roman vatandaşların çoğu derin yoksullukla mücadele etmekte ve temel ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır.” diyerek derin yoksulluk tehdidinin altını çizdi.

“CHP İKTİDARINDA HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK!”

Sosyal devlet anlayışının güçlendirilmesinin gereğine vurgu yapan CHP’nin Roman Milletvekili Purçu, “Anayasamız yoksulun, işsizin de korunmasını ve işsizliğin önlenmesini öngörmektedir. Bu kapsamda, işsiz bir bireyin, ailesiyle birlikte, iş bulana kadarki tüm geçimi ve sosyal güvenlik hakları kamu tarafından güvence altına alınmalıdır. Bu güvence sadece sosyal yardımlar yoluyla sağlanamaz; CHP iktidarında derhal, “Aile Destekleri Sigortası” bu güvencenin ilk ve kalıcı adımı olarak yaşama geçirilmelidir. Böylece dar gelirlinin korunması devletin bir “lütfu” değil, vatandaşın “hakkı” ve devletin de bir görevi olduğu bilinecektir.” açıklamasında bulundu.

Purçu, "Saray iktidarının, yandaşları için uyguladığı kayırmacı politikalar ekonomide istikrarsızlığa, kaynakların savurganca kullanımına, gelir dağılımında dengesizliğe ve Türkiye’yi üretimsizliğe mahkûm etmektedir. CHP iktidarında bunu ortadan kaldıracağız. Tek bir çocuğun dahi yatağa aç girmeyeceği bir düzeni, tüm vatandaşlarımızı da kapsayan ve kucaklayan bir anlayışla hep birlikte kuracağız!” diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hatırlattı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İZMİR HALCİLER DERNEĞİ’NE TEŞEKKÜR

CHP’li Milletvekili Purçu, son olarak “Tepecik’te Roman vatandaşlara sebze-meyve dağıtımı etkinliğine katkısı bulunan ve her zaman sosyal belediyecilik anlayışına dayalı çalışmaları olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Halciler Derneği’ne çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0