Pınarbaşı Esnafına Genç Başkan

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde genel kurul heyecanı sürüyor. Geçtiğimiz gün geçekleştirilen Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkâr Odası genel kurulunda başkanlığa seçilen Cezmi Çulhaoğlu, “Odamız Pınarbaşı’nı dolayısıyla İzmir’deki sekizyüz elli yıllık bir geleneği temsil etmektedir. İşte biz bu geleneğe, bu iradeye ve bu geçmişe yakışır hizmet anlayışını benimsiyoruz. Yüreğimizle ve tüm varlığımızla her an üyelerimizin yanında olacağız” dedi.

Pınarbaşı Esnafına Genç Başkan

İzmir’in köklü esnaf teşkilatlarından Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odasının 17. Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz güngerçekleştirildi. Başkanlığa Pınarbaşı’nın sevilen esnafı Cezmi Çulhaoğlu’nun oy birliği ile seçildiği genel kurul toplantısına yoğun bir katılım oldu. Kongrede konuşan İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekariya Mutlu, Esnafımız nedir biliyor musunuz diyerek esnafın hayatımızdaki yerinden ve yaşantımıza kattıklarından bahsetti. Mutlu, “Esnafımız adına şarkılar yapılan bizim bir parçamız, evimizin anahtarını teslim edebildiğimiz güven kaynağımız, derdimizde koşan kısacası her an yanımızda olan açık kapımızdır. Bugün burada çok güzel ve seviyeli bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bu güzel organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Genç kardeşim Cezmi Çulhaoğlu’na da güveniyor ve çok güzel işler yapacağına inanıyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Esnaftan Yüksek katılım
                                         
Salgın dolayısıyla zor bir dönem geçiren esnafların yoğun ilgisinin görüldüğü Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası genel kurulunda beklenenin çok üstünde bir katılım oldu. İzmir’in her ilçesinden esnaf temsilcileri kongrede hazır bulundu. Birçok farklı meslek ve sanatkâr dalından üyesi olan Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası delegelerinin tamamı toplantıya katılırken Genel kurulda bayan üyelerin ve gençlerin çoğunlukta olması, divanda ve yönetim listesinde yer alması dikkat çekti.

Esnaf ve Siyasetçi Dayanışması

Büyük bir coşku ve heyecanla tamamlanan kongrede esnaf ve siyasetçi dayanışması sergilendi. Hemen her kesimden siyasetçi ve meslek temsilcisinin katıldığı Genel Kurula,İESOB Başkanı Zekariya Mutlu ve Yöneticileri, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, MHP 25. Dönem İzmir Milletvekili Murat Koç, AK Parti il Başkan Yardımcısı Cevdet Çayır, Bornova Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Yaman, Çamdibi Esnaf odası Başkanı Reşat Gençtürk, Bornova Esnaf Odası Başkanı Mustafa Akkaya, AK Parti Bornova meclis üyeleri Etem Ok ve Akın Dalgıç, Pınarbaşı Düğün Salonları Dernek Başkanı Murat Dokak, bölgenin tüm muhtarları,MHP İl yönetim kurulu üyeleri, AKParti ve MHP İlçe Başkan ve yöneticileri ile birlikte her kesimde sivil toplum kuruluşu ve mesleki kurum temsilcisi hazır bulundu.

Osmanağaoğlu; Gurur verici bir tablo

“Genel Kurulun böylesine coşku ve dayanışma içerisindegeçmesinden dolayı gurur duydum” diyerek toplantıyı değerlendiren MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, “genel kurulda ortaya konan coşku ve heyecan için herkesi kutluyorum. Fakat burada en önemli nokta sergilenen dayanışma ve birlik-beraberlik olmuştur. İzmir adına gurur verici bir tablo sergilendi. Bu dayanışma ile her mesele çözülür. Başta Cezmi Çulhaoğlu kardeşimiz olmak üzere seçilen tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum.” Açıklamasını yaptı.

Şahin; Hizmet Edeceğine İnanıyorum

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise yaptığı değerlendirmede, “Kardeşim Cezmi Çulhaoğlu ileyıllardır birlikte çalışıyoruz. Pınarbaşı’na ve esnafımıza çok iyi hizmet edeceğine inanıyorum. Biz gelenek olarak insanımıza hizmet etmeyi Hakk’a hizmet etmek olarak algılayan ve bunu inanca çeviren bir gelenekten geliyoruz. Bu sebeple göreceksiniz çok güzel hizmetler olacak. Kardeşim Cezmi Çulhaoğlu’nu ve yönetim kadrosunu tebrik ediyorum. Allah yollarımı açık etsin” ifadelerini kullandı.

Çulhaoğlu; Omuz Omuza Olacağız

Genel Kurula katılan tüm delegelerin oyunu alarak seçilen Başkan Cezmi Çulhaoğlu da yaptığı konuşmasında, “çok köklü bir esnaf ve sanatkâr geleneğini temsil ettiklerini” vurguladı. Cezmi Çulhaoğlu, “geçmişimize, inançlarımıza ve değerlerimize yakışır bir esnaf teşkilatı olacağız. Bin yıllık Esnaf çınarının gölgesinde hiçbir üyemizi ayırmadan, kapımızı da gönlümüzü de sonuna kadar açarak hizmet edeceğiz.Odamız Pınarbaşı’nı dolayısıyla İzmir’deki sekiz yüz elli yıllık Türk varlığını temsil etmektedir. İşte biz bu geleneğe, bu iradeye ve bu geçmişe yakışır hizmet anlayışını temsil ediyoruz. Yüreğimizle ve tüm varlığımızla her an üyelerimizin yanında omuz omuza olacağız. Buyolda bizi yalnız bırakmayacağınızı biliyor, destek ve güveniniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Genel Kuruldan başkan olarak çıkan Cezmi Çulhaoğlu’nun listesinde de ise şu isimler yer aldı; YÖNETİM KURULU ASİL; Emre Ercoşkun, Çağrı Uzartekin, Emrin İpek, Gökhan Gül, Hasan Osman Bağcı, Cüneyt Alkış YÖNETİM KURULU YEDEK; Süleyman Gelir, Agah Değer, Filiz Canlıbel, Adile Bağcı, Mustafa Gül, Hüseyin Avni İçen, Hüseyin Kolkıran DENETİM KURULU ASİL; Semih Özdemir, Seda Çapıcı, Caner Eryıldırım DENETİM KURULU YEDEK; Oğuz Karamanlı, Kubilay Açar, İbrahim Erkaya

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0