O tartışmalara CHP'li Sındır da katıldı

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Konak'taki Atatürk Kültür Merkezi binasının İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edileceği iddialarını, 2022 Yılı Yatırım Programına eklenen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü binası projesi üzerinden değerlendirdi.

O tartışmalara CHP'li Sındır da katıldı

Sındır, "455 milyon TL bütçeli projenin nerede yapılacağını biliyor muyuz? EÜ AKM'nin olduğu alan ise bu İzmir’e açık ihanettir!" dedi.

İzmir’in sembol yapılarından birisi olan ve uzun yıllar boyunca kentteki kültür-sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapan Konak’taki Atatürk Kültür Merkezi’nin İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edileceği iddiaları gündemdeki yerini koruyor. 

Söz konusu iddialara ilk tepki Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nden gelmişti. Oda tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen basın açıklamasında, İl Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi durumunda AKM binasının yapısına büyük müdahalelerin yapılacağını öne sürmüştü.

Öte yandan İl Emniyet Binası projesinin Cumhurbaşkanlığı 2022 Yatırım Yılı Programı’na eklenmesi yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Konuyu gündeme taşıyan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, projenin toplam bütçesi ve bu yıl ayrılan ödenek miktarının bulunduğu tabloyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Sındır, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“CB 2022 Yılı Yatırım Programına konan İçişleri Bak.İzmir İl Emniyet Müd. Emniyet Binası yapımı için öngörülen 455 milyon TL bütçeli projenin nerede yapılacağını biliyor muyuz? 

1. EÜ AKM'nin olduğu alan ise bu İzmir’e açık ihanettir! 

2. Değilse İl Emniyet Müd. AKM'ye neden taşınsın?

Ayrıca, İçişleri Bakanlığının bir projesinin inşaat ihalesine çıkılabilmesi için 2022 yılında 10.000 TL ödenek ayrılmış etüd projesinin Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından onaylanması zorunluluğu getirilmesini devletin idare hukukunda nereye koyabiliriz?”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0