'Millet Bahçesi' polemiği bitmek bilmiyor: AK Partili Nasır'dan Soyer'e ikinci yanıt

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Bergama'daki Millet Bahçesi Projesi'yle ilgili iddialarına bir kez daha yanıt verdi.

'Millet Bahçesi' polemiği bitmek bilmiyor: AK Partili Nasır'dan Soyer'e ikinci yanıt

Projeyle ilgili yapılan tüm işlemlerin yasalara uygun olduğunu vurgulayan Nasır, "Aksine projemiz yeşili korumayı, büyütmeyi hedeflemektedir. Esnafımıza yapmak istediğimiz çarşıya karşı duruşunuz, çözümsüzlüğe körükle gittiğinizi gösterir. Aksi yöndeki beyanlar iftira ve siyasi hezeyandır. Sn. Soyer'e hatırlatmak isterim" diye ekledi.

Bergama’da yapılması planlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yargıya taşınan Millet Bahçesi Projesi’yle ilgili tartışmalar gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

SOYER ‘YIKIMLARI DURDURUN’ DİYE SESLENMİŞTİ

Eski stadyum alanını da kapsayan proje için stadyum çevresindeki dükkanların tahliyesi ve yıkımına başlanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yargı sürecine rağmen yıkım işleminin yapıldığını öne sürerek, bölgedeki esnafa destek mesajı verirken “Yıkımları durdurun” çağrısını yapmıştı. 

NASIR’DAN ‘BUCA CEZAEVİ’ GÖNDERMESİ

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ise Soyer’in Buca Cezaevi’nin bulunduğu araziyle ilgili sözlerini hatırlatarak, “Sayın Soyer, çok değil, yedi ay önce basına verdiği demeçlerde esnafa işyeri ister gibi göründü. Ardından ‘hepsi yeşil alan olsa neden karşı gelelim’ dedi. Sonra Buca Cezaevi yeri gündeme geldiğinde, Millet Bahçesi yapılmasını istedi. Bu iki açıklamasını Sayın Tunç Soyer iyi düşünsün. Buca için istediğini Bergama için de istesin. Samimiyetini o zaman görürüz” çağrısını yapmıştı.

SOYER’DEN VİDEOLU PAYLAŞIM

Öte yandan sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaparak konuyu bir kez daha gündeme getiren Soyer, mesajında “Biz Millet Bahçesi'ne değil, ekmek kapılarını uzlaşmadan yıktığınız Bergama esnafımızın mağduriyetine, yeşil alanların ranta açılmasına karşıyız. Esnafın elektriklerini keserek, açtığımız davaları yok sayarak yapılan hukuk tanımazlığa karşıyız. Esnafımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

NASIR: RANT SÖYLEMİ GERÇEK DIŞI

Soyer’e yanıt yine Nasır’dan geldi. Soyer’in ‘rant’ iddialarını reddeden, yıkım ve tahliye işlemlerinin hukuk dışı bir şekilde yapılmadığının altını çizen Nasır, şu cümleleri kullandı:   

“Bergama Millet Bahçemiz için tahliye ve yıkım işlemi yapılan ve yapılacak olan hiçbir dükkan ile ilgili herhangi bir Yürütmeyi Durdurma ve mahkeme kararı bulunmuyor. Tüm işlemler 6306 sayılı yasa ve yönetmeliğine uygundur. Rant söylemi gerçek dışıdır.

Aksine projemiz yeşili korumayı, büyütmeyi hedeflemektedir. Esnafımıza yapmak istediğimiz çarşıya karşı duruşunuz, çözümsüzlüğe körükle gittiğinizi gösterir. Aksi yöndeki beyanlar iftira ve siyasi hezeyandır. Sn. Soyer'e hatırlatmak isterim.

Fotoğraflarda neyi görüyorsunuz Sn. Soyer? Yeşili mi? Rantı mı?”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0