Menemen Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Açıldı

Menemen Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilk açılışını Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile yaptı.

Menemen Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Açıldı

Menemen Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilk açılışını Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile yaptı. Haluk Levent’in de katıldığı törende konuşan Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Modern ve örnek olacak tesisimizde Menemen’deki tüm sahipsiz hayvanların hayatlarına dokunacağız” dedi. Açılış öncesi Haluk Levent’e ‘Ahbap’ isimli bir sokak köpeği hediye edildi.

Menemen Belediyesi’nin, Cumhuriyetin ilanının 98. yıldönümü kutlamaları, Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılış töreni ile başladı. Seyrek yolu üzerinde 15 dönüm arazi üzerine kurulan tesisin açılışına, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Manisa Şehzadeler Belediye Başkan Vekili Atilla Efendioğlu, sanatçılar Haluk Levent, Caner Gülsüm, Oğuz Aksaç, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Menemen Belediyesi Halk Oyunluğu Topluluğu zeybek gösterilerini sundu. Ardından da Menemen Belediyesi Ulukent Anaokulu öğrencileri şarkı söyledi.

Törende konuşan Başkan Vekili Pehlivan, Geçici Hayvan Bakımevi’nin, Menemen merkez ve köylerden gelen sahipsiz hayvanların tedavilerinin gerçekleştirilmesi ve sağlıklı bir ortamda hayatlarını devam ettirmelerini sağlamak amacıyla 7 gün 24 saat anlayışı ile hizmet vereceğini söyledi.

Kâinatın dengesinin önemli unsurlarından birisinin hayvanlar olduğuna dikkati çeken Pehlivan, “Dünyamızın bu nazik dengesini korumak, 'yaratılanı yaratandan ötürü sevmek' düsturu, inancımız ve medeniyetimizin geleneğidir.  Özellikle sokak hayvanlarına gösterilen merhamet ve onlar için yapılanlar, gönül zenginliğinin de bir göstergesidir.

Biliyorsunuz ki hükümetimiz dört gözle beklenen hayvanları koruma kanununa ilişkin düzenlemeyi geçtiğimiz yasama döneminde meclisimizden çıkarttı. Hayvanları mal ya da eşya olarak gören anlayışı kaldırıp, onları ‘can’ statüsüne kavuşturdu. Bu kanun düzenlemesi bağlamında hayvanlara karşı işlenen suçlara da hapis cezaları getirildi. Belediyelere verilen sorumluluklar ve mali destekler artırıldı.

Bizler de yerel yönetimler olarak sevgi ve merhamet üzerine inşa edilen medeniyetimizin mirasını yaşatmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz. Bir taraftan hayvanları korumaya, yaşatmaya çalışırken, diğer taraftan hayvan sevgisini çocuklarımıza, gençlerimize aşılama gayreti içerisindeyiz. Bu sebeple Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümü arifesinde açılışını gerçekleştireceğimiz Geçici Hayvan Bakımevimizi, son derece elzem buluyoruz” dedi.

“ONLAR OYUNCAK DEĞİL”

Bölgenin en büyük ve en kapsamlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin, 15 dönümlük alanda sahipsiz tüm sokak hayvanlarının tedavi edileceği bir yuva olacağını ifade eden Pehlivan, “Tesisimiz, can dostlarımızın kapalı tutulduğu bir barınak değil, tedavi ve aşılamalarının yapıldığı bir bakımevi olarak hizmet verecektir. Gerekli tedavileri yapılarak sağlıklarına kavuşan hayvanlarımız, yine ekiplerimiz tarafından doğal yaşam alanlarına bırakılarak hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilecekler” diye konuştu. 

Hayvan sahiplenmesi konusuna da dikkat çeken Pehlivan, şöyle devam etti; “Bazıları hayvanlara oyuncak gözüyle bakıyor. Aldım, oynadım, sıkıldım, sonra da öylece sokaklara bıraktım. Buna hakkımız yok. Onlar oyuncaklarımız değil, can dostlarımız. Menemen’in önemli problemlerinden biri olan sokak hayvanları konusunda ilçemiz için insancıl bir çözüm üretecek olan Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimizin hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese de teşekkürlerimi sunuyorum.

Cumhuriyet Bayramımızı da en kalbi duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum.”

DEVLETTEN TAM DESTEK

Bugünün çok hayırlı bir gün olduğunu ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Çok mutlu olduğumu bu güzel ortamı sizlerle paylaşmaktan duyduğum gurur paylaşmak istiyorum. Böyle hayırlı bir günde hayırlı bir işin açılışında olmak mutluluk veriyor. Pazar yeri Menemenimizin kangren haline gelmiş ve vatandaşlarımızın beklediği bir pazar yeriydi. Çok da güzel olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burayı tamamlayarak can dostlarımızın hizmetine sunması ayrı bir mutluluk sunuyor. Bundan sonra Menemenimiz yapacak hizmetler için kendisine teşekkür ediyorum. Hükümet olarak da desteklerimizin devam edeceğini ifade ediyorum” dedi.

‘AHBAP’ SÜRPRİZİ

Konuşmaların ardından AHBAP Derneği’nin kurucusu ve sanatçı Haluk Levent’e, ismi ‘Ahbap’ olan sahipsiz bir köpek hediye edildi. Yaşadığı sürprizden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Levent, “Çok büyük bir sürpriz oldu. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ahbap da artık bizlerin arkadaşı olacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri can dostları yeni yuvasını hep birlikte açtı.

HALUK LEVENT COŞTURDU

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Egekent 2 Pazar Yeri önünde Caner Gülsüm, Oğuz Aksaç ve Haluk Levent konserleriyle devam etti. Menemen ve İzmirliler, konsere büyük ilgi gösterdi. Sanatçılara çiçek ve Menemen’e özgü testi takdim eden Başkan Pehlivan, “Değerli katılımınız ve katkılarınızla cumhuriyet coşkumuzu büyüttünüz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağ olun var olun. Yarınımız bugünden daha güzel olsun. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0