Memleket Partisi İzmir'den Balkan göçmenlerine ziyaret

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarından oluşan bir heyet İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği(BAL-GÖÇ) İzmir Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu.

Memleket Partisi İzmir'den Balkan göçmenlerine ziyaret

Toplantının odağında İzmir Ekonomi ve Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer'in ''Bu kente en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir' sözleri oldu. Dernek Başkanı Abdurrahim Nursoy "Bizleri rencide eden bir açıklama oldu" dedi. Memleket Partisi İl Başkanı Cüneyt Oğuz da konu ile ilgili olarak "Son zamanlarda, İzmir'i yöneten kimi sorumluların yaptığı sorumsuz ve talihsiz açıklamaların İzmirli yurttaşlarımızı derinden yaraladı" ifadelerini kullandı.

BAL - GÖÇ Derneği Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy, Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarının birlikte yaptıkları bu ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Nursoy derneğin büyük bir camiayı temsil ettiğinin altını çizerek "Hepiniz biliyorsunuz ki, İzmir Büyükşehir Belediyemizin önemli bir bürokratı, ki adını anmak istemiyorum, Balkan göçmenlerini rencide eden bir açıklaması oldu. Bizler Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan onarıcı bir tavır beklerken, maalesef bu konuya dair açıklaması, bizleri daha çok incitmiştir" dedi. Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptıklarını söyleyen Nursoy "Bu konuyu yargıya taşıma konusunda kararlıyız" diye belirtti. 

Nursoy "Bunun seçimlerde siyasal sonuçları olacaktır. Balkan göçmenleri olarak bizler bir çok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinde olduğu gibi Memleket Partisi içinde de varız" dedi.

"KİMSE YERİNİ YURDUNU İSTEYEREK TERKETMEDİ"

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz ise "Her konuda, uzlaşının ve hoşgörünün başkenti olmuş bu şehirde farklı kültür ve anlayıştan gelen insanlar bile büyük bir uyum içerisinde bir arada yaşamışlar ve yaşamaya devam etmektedirler. Her ne hikmetse şehrimizi yönetenler bu şehrin özelliklerini ve zenginliklerini hala kavrayamamışlar. Bugünkü Büyükşehir Belediye Başkanı ve yöneticilerinin orada oturmalarında benim ve tüm yönetici ilçe başkanlarımızın da hakkı vardır. Memleket Partisi örgütleri olarak ‘Bu anlayış ve düşünceyle bu kadim şehri yönetenlere haklarımızı helal etmiyoruz’ dedik. ‘Yetkilileri bu yanlıştan dönmek için bir kez daha görev başına çağırıyoruz. Memleket Partisi olarak her daim muhacir ve mübadil vatandaşlarımızın yanında olacağız. Bugün itibariyle tepkimizi göstermek için hem İl Başkanlığımıza hem de ilçe başkanlıklarımıza astığımız pankartlarla bu anlayışı eleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0