Memleket Partili Oğuz'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Memleket Partili Oğuz'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

 Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100.Yılı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "30 Ağustos Zafer Bayramı son dönemde değersizleştirilmeye çalışılsa da bu memleketin gerçek vatanperverleri bu bayramlara her daim sahip çıkmaya devam edecektir. Bugün 100. yıl dönümünü kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Nice 100 yıllara…" dedi

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz'un kutlama mesajının tam metni şöyle;

"30 Ağustos Zafer’i Türk Milleti’nin emperyalizme karşı boyun eğmeyip bağımsızlığını kazandığı gündür.

Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkmasıyla başlayan dönem, mazlum ve mağdur Anadolu halkının emperyalizm ve onun işbirlikçilerine karşı örgütlenmesiyle devam etmiştir. Hazırlık dönemi ilmek ilmek dokunmuş, her şey yoktan var edilmiştir. Yok oldu denilen bu büyük millet Anadolu’da küllerinden yeniden doğmuştur. 

Yunan ordusuyla yapılan kanlı mücadeleler sonunda 1922 yılının Ağustos ayına gelinmiş Ankara’ya ve Mustafa Kemal Paşa’ya bağlılığını bildiren yerel ve milis kuvvetlerin direnci ile işgalci emperyalistler ve işbirlikçileri vatanı terk etmek zorunda kalmışlardır. 

26 Ağustos 1922 öncesinde Başkomutan Mustafa Kemal Paşa ve kurmayları Taarruzun ve Kurtuluşun son planını yaptılar. Bu planı Mustafa Kemal Paşa ‘hattı Müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır’ diye haykırarak duyurdu.

Büyük Taarruz’un hemen öncesinde Anadolu’da fırtına öncesi ölüm sessizliği vardı. Afyon Kocatepe’de 26 Ağustos sabahı 05:30’da başlayan topçu atışları ve piyade hareketliliğiyle bu sessizlik bozuldu. Yunan Kuvvetlerinin ön mevzileri çökertildi, sonrasında cephe gerisine sızan Türk Birlikleri Yunan Kuvvetlerinin İzmir ile bağını kopardı. 

28-30 Ağustos tarihlerinde kuvvetli çarpışmaların ardından Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Yunan Ordusu bozguna uğratıldı.

19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkmasıyla başlayan Kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi Türk Milleti’nin azim ve kararlılığıyla 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandı.

30 Ağustos Türk milletinin bağımsızlığıdır, vatan toprağı mücadelesidir, onurudur, gururudur, zaferidir! Hiçbir zaman barış anlamı yüklenemez. Barış 24 Temmuz 1923’te Lozan Antlaşmasıyla olmuştur.

Zafer, halkın kaybolmuş umudunu yüreğinde taşımaktır. Zafer, yılgınlığa ve tükenmişliğe çare olmaktır. Zafer; para yoksa bulunur, ordu yoksa kurulur diyebilecek iradeye sahip olmaktır. Zafer, ölüm fermanını çıkartanlara ya istiklal ya ölüm diye haykırmaktır. Zafer, zafer benimdir diyenlerindir.

30 Ağustos Zafer Bayramı son dönemde değersizleştirilmeye çalışılsa da bu memleketin gerçek vatanperverleri bu bayramlara her daim sahip çıkmaya devam edecektir. 

Bugün 100. yıl dönümünü kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Nice 100 yıllara…"

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0