Kültürpark'ta 15 palmiye ağacı kesildi... Büyükşehir'e tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin akciğeri olarak kabul edilen Kültürpark'ta 15 palmiye ağacı kesildi.

Kültürpark'ta 15 palmiye ağacı kesildi... Büyükşehir'e tepki!

Ağaçların kesilmesine gerekçe olarak ise palmiye böceği gösterildi. Belediyenin böcekle mücadele yerine ağaçları kesmeyi tercih etmesi ise tepkileri beraberinde getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin akciğeri olarak kabul edilen Kültürpark'ta 15 palmiye ağacını kesti. Büyükşehir Belediyesi kesime gerekçe olarak da kırmızı palmiye böceğini gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin palmiye ağaçlarını çürüten kırmızı palmiye böceği ile mücadele etmek yerine asırlık ağaçları bir bir kesmesi skandal olarak nitelendirildi. Son 3 yıl içinde İzmir genelinde 1900, Kültürpark'ta ise 100'ün üzerinde tescilli palmiye ağacının aynı gerekçe ile kesilmiş olması kentin simgesi haline gelen Palmiye ağaçlarını yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bıraktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bir süredir kentteki palmiye ağaçlarına dadanan ve çürümesine neden olan kırmızı palmiye böceği ile mücadele etmek yerine işin kolayına kaçıp çareyi hastalıklı ağaçları kesmekte buldu. Son olarak kentin akciğeri olarak kabul edilen Kültürpark'ta 15 adet asırlık palmiye ağacı hastalık gerekçesi ile kesildi. Palmiye böceği ile mücadele etmek yerine ağaçların kesilmesi tepkileri de beraberinde getirdi. Büyükşehir'in rehabilitasyon yerine ağaçların ölümünü beklediği ileri sürüldü.

TEPKİLER GELDİ

AK Parti İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi Fikret Mısırlı, İzmir'de Tunç Soyer'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde kentin çeşitli noktalarında 1900 dolayında palmiye ağacının kesildiğini söyledi. Fikret Mısırlı ağaçların kurtarılmasıyla ilgili hiçbir zirai mücadele yapılmadığını, ağaçlar için ayrılan ödeneğin başka alanlarda kullanıldığını savundu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0