Kılıçdaroğlu İzmir'de iş insanlarına seslendi: Sakın karamsar olmayın...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de bu sabah Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu'nun (BASİFED) düzenlediği toplantıya katıldı.

Kılıçdaroğlu İzmir'de iş insanlarına seslendi: Sakın karamsar olmayın...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de iş insanlarına; "Sakın karamsar olmayın. Kocatepe’ye çıktığımda neden karamsar olmamamız gerektiğini biraz daha anladım ve yüreğime yerleştirdim. O zor koşullarda o mücadeleyi yapanlar, hele hele yumurta satarak şeker fabrikasını kuranlar, sanayiyi başlatanlar, ilk beş yıllık sanayiyi kalkınma planını uygulamaya koyanlar sıradan insanlar değildi. Onlar verdikleri mücadelenin ancak ekonomik başarılarla perçinleneceğini biliyorlardı" diye seslendi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de iş insanlarına; "Sakın karamsar olmayın. Kocatepe’ye çıktığımda neden karamsar olmamamız gerektiğini biraz daha anladım ve yüreğime yerleştirdim. O zor koşullarda o mücadeleyi yapanlar, hele hele yumurta satarak şeker fabrikasını kuranlar, sanayiyi başlatanlar, ilk beş yıllık sanayiyi kalkınma planını uygulamaya koyanlar sıradan insanlar değildi. Onlar verdikleri mücadelenin ancak ekonomik başarılarla perçinleneceğini biliyorlardı" diye seslendi. 

İş insanları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, "Karamsar olmayın" çağrısı yaptı. Milli Kurtuluş Savaşı yıllarını anımsatan Kılıçdaroğlu, "26 Ağustos’ta Kocatepe’deydim Tunç Başkan ile birlikteydik. Sabahın beşinde Afyon Ovası’nı gördüğünüz zaman verilen mücadelenin yüz yıl önce değerini çok daha iyi anlıyorsunuz. Yüz yıl önce bizim çıktığımız tepede bizim askerlerimiz, babalarımız, dedelerimiz vardı orada. Onlar hayatlarını bu ülke için verdiler. Biz onların bedenleri, kanlarıyla yaptıkları fedakarlığı biz en azından aklımızla, yüreğimizle büyütmek zorundayız" dedi.  

Kılıçdaroğlu’nun İzmir'de iş insanları ile yaptığı toplantıdaki konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“GÜZEL BİR ÇALIŞMA, GÜZEL BİR EMEK" Yüzüncü yıl çok görkemli bir şekilde kutlandı. Ben de oradaydım sayın Başkanımız (Tunç Soyer) ile beraber. Hepinizin huzurunda sayın Başkan’a, İzmir’e bu kadar güzelliği yaşattığı için sadece İzmir’e değil bütün Türkiye’ye bu güzelliği yaşattığı için kendisine teşekkür ederim. Güzel bir çalışma, güzel bir emek.

ONLAR HAYATLARINI BU ÜLKE İÇİN VERDİLER

 25 Ağustos’ta gece yürüdük, Kocatepe’ye çıktım. 26 Ağustos’ta Kocatepe’deydim Tunç Başkan ile birlikteydik. Sabahın beşinde Afyon Ovası’nı gördüğünüz zaman verilen mücadelenin yüz yıl önce değerini çok daha iyi anlıyorsunuz. Yüz yıl önce bizim çıktığımız tepede bizim askerlerimiz, babalarımız, dedelerimiz vardı orada. Onlar hayatlarını bu ülke için verdiler.

ÜNİVERSİTELERİ BİLGİ ÜRETEN BİR TÜRKİYE

Biz onların bedenleri, kanlarıyla yaptıkları fedakarlığı biz en azından aklımızla, yüreğimizle büyütmek zorundayız. O fedakarlığı büyütmek zorundayız. Daha güçlü bir ekonomi, daha güçlü bir Türkiye. Üniversiteleri bilgi üreten bir Türkiye, iş dünyası geleceğini gören, üreten, bütün enerjisini ülkenin kalkınması için harcayan bir Türkiye… En büyük arzumuz bu.

NEDEN KARAMSAR OLMAMAMIZ GEREKTİĞİNİ BİRAZ DAHA ANLADIM VE YÜREĞİME YERLEŞTİRDİM

Sizden istediğim tek şey var; sakın karamsar olmayın. Kocatepe’ye çıktığımda neden karamsar olmamamız gerektiğini biraz daha anladım ve yüreğime yerleştirdim. O zor koşullarda o mücadeleyi yapanlar, hele hele yumurta satarak şeker fabrikasını kuranlar, sanayiyi başlatanlar, ilk beş yıllık sanayiyi kalkınma planını uygulamaya koyanlar sıradan insanlar değildi. Onlar verdikleri mücadelenin ancak ekonomik başarılarla perçinleneceğini biliyorlardı.

HER SORUNUZA BÜYÜK BİR SAMİMİYET İLE YANIT VERECEĞİM

Aklınıza gelen her soruyu sorun. İlla ekonomi olması da şart değil. Bir şeyden emin olmanızı isterim. Her sorunuza büyük bir samimiyet ile yanıt vereceğim. Bu toplantının sıradan bir toplantı olmadığını biliyorum. Bu toplantı sizin için ne kadar değerli bilmiyorum ama benim için çok değerli. Beraberiz, bir aradayız. Elbette merak ediyorsunuz, meraklarınız var. Gazete haberleri, televizyonlar var, çarpıtmalar var. Ama bir şeyden emin olun, neyi soruyorsanız her şeyi bildiğim, inandığım doğru şekli ile sizlere aktaracağım.

TÜRKİYE’YE DEĞİL BÜTÜN DÜNYAYA YENİ BİR VİZYONU BURADA ÇİZECEKLER

İzmir sıradan bir kent değil. Kuruluşun ve kurtuluşun kenti ama ilk İktisat Kongresi’nin toplandığı kent. 99’uncu yılı. Önümüzdeki yıl 100’üncü yılını yapacağız. Onun için de bugünden başlayarak İktisat Kongresi’nin 100’üncü yılı ile ilgili çalışmalar var. Dünyanın en önemli, en saygın iktisatçılarını İnşallah İzmir’de toplayacağız. O iktisatçılar sadece geçmişi değil, bir yüz yıl sonraki geleceği de tartışacaklar. Sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya yeni bir vizyonu burada çizecekler.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0