Kaya’dan Aslanoğlu’na ‘iktisat’ tepkisi: Taca çıkanlara katılmaya niyetli

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İktisat Kongresi’nin 100. Yılına ilişkin sözlerine tepki gösterdi. Kaya, “Sanırım, Soyer'e güvenip açıklama yapıp taca çıkanların arasına katılmaya niyetli” dedi.

Kaya’dan Aslanoğlu’na ‘iktisat’ tepkisi: Taca çıkanlara katılmaya niyetli

17 Şubat 2023 tarihinde 100. Yılında yeniden düzenlenecek olan İktisat Kongresi’ne ilişkin İzmir siyasetinde tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

İktidarın yanı sıra; İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de ayrı bir kongre programı hazırlamasıyla birlikte “ikili iktisat kongresi” polemikleri yaşanıyor.

Kongreyi kimin düzenlemesi gerektiğine ilişkin AK Parti ve CHP arasında karşılıklı atışmalar devam ederken, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında kongreyi düzenleme sorumluluğunun merkezi iktidarda olduğunun altını çizmiş ve Büyükşehir'in kongre programı için “Orada yerim yok” demişti.

SÜREKLİ’YE CHP’Lİ MEVKİDAŞINDAN YANIT

Sürekli’ye yanıt veren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ise “Türkiye ekonomisini batıran, yerli ve milli ne kadar değerimiz varsa satan bir iktidar, İktisat Kongresi toplayarak geleceğe yön veremez. Onlarınki ancak sembolik bir anma etkinliği olur… Şimdi tüm Türkiye merakla bekliyor. Bakalım düzenleyecekleri 100. yıl organizasyonunda ne kadar ehil, konusunda uzman ve ekonomi bilimine dayanan konuşmacılar veya tespitler yapılacak. Onlara tavsiyemiz, İktisat Kongresinin 100. yılına yakışan ve ekonomi dünyasında ses getirecek bir organizasyon izlemek isterlerse, büyükşehir belediyemizin organizasyonu nu takip etsinler” demişti.

KAYA’DAN ASLANOĞLU’NA TEPKİ

Aslanoğlu’nun açıklamalarına yanıt AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi. 

Kaya, kongre binasının CHP’li belediye tarafından yıktırıldığın hatırlattı ve şunları söyledi;

“CHP İzmir İl Başkanı, İzmir İktisat Kongresi ile ilgili konuşmuş. Sanırım, Soyer'e güvenip açıklama yapıp taca çıkanların arasına katılmaya niyetli. Atatürk'ün mirası kongre binasını partisi yıkmış ve Soyer de otopark yapmak istemiştir. Tek gerçek budur, gerisi lafügüzaftır!”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0