İzmir'in Şoför Nebahat'i

Şoför Nebahat filmi gerçek olduŞoför Nebahat filmi gerçek oldu

İzmir'in Şoför Nebahat'i

Türk sinemasının unutulmaz eserlerinden Şoför Nebahat filmi İzmir Hipodrom Taksi’de gerçek oldu. Uzun süre muhasebecilik yapan Deniz Subaşı, 7 ay önce takside direksiyon sallamaya başladı. Mesleği için “Bu benim tutkum” diyen Subaşı, müşterilerinin sık sık selfie çektiğini söyledi.

İzmir'deki birkaç kadın taksi sürücüsünden birisi olan 41 yaşındaki Deniz Subaşı, 7 aydır Hipodrom Taksi'de çalışıyor. Her gün akşam saatlerinde direksiyon başına geçen Subaşı, mesaisi eğer ekstra bir iş çıkmazsa gecenin ilerleyen saatlerinde son buluyor. Daha sonra evine gidip ev işlerini yaparak istirahat ediyor ve ailesine zaman ayırıyor.

"HUZUR BULDUM"
İzmir trafiği dışında mesleğin çok büyük bir zorluğu olmadığını anlatan Subaşı, "İşimi severek yaptığım için çok zorlanmıyorum. Çünkü otomobil kullanmayı çok seviyorum. Benim için bir tutku. Daha önce muhasebecilik yapıyordum. Her gün sabah masa başına oturup akşama kadar yeri geliyor sabahlara kadar çalışıyordum. Bu iş rutini beni son dönemlerde oldukça zorluyordu. Gerek toplu taşımalarda gerekse gazetelerde ve televizyonlarda ESHOT bünyesindeki kadın şoförleri ve İzmir Metro bünyesindeki kadın vatmanları görünce neden kadın taksici olmasın diye düşündüm. Bu sebeple belgelerimi tamamlayarak taksi şoförlülüğüne başladım" diye konuştu.

“İNSANLARIN TEPKİSİ ÇOK MUTLU EDİYOR”
Taksisine binen insanların ilk önce şaşırdığını sonrasında ise büyük bir övgüyle karşılandığını da sözlerine ekleyen Subaşı, “İnsanlarla iç içe olmak ve bana yaptıkları övgüler aşırı derecede mutlu ediyor. İnsanlarla iç içe olmak masa başında çalışmaktan çok daha iyi. Hatta benim psikolojimi ve yaşama sevincimi de arttırdı diyebiliriz. Biz kadınların imkan bulduğunda elinden gelmeyen hiçbir iş yok. Bunu ben başardığıma inanıyorum. Benim bu durumumun diğer kadınlara da örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Biz kadınlar yeter ki kafamıza koyalım her işin altından gelebiliriz” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0