Karşıyaka’ya Bosna’dan kardeş kent geliyor

Karşıyaka Belediye Meclisi Kasım Ayı ikinci oturumunda Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’nın ilçe belediyesi Novi Grad ile kardeş şehir ilişkisi kurulmasına yönelik protokol imzalanması görüşüldü. Önerge oy birliğiyle ilgili komisyonlara sevk edildi.

Karşıyaka’ya Bosna’dan kardeş kent geliyor

 Karşıyaka Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı ikinci birleşimi, Cemil Tugay başkanlığında gerçekleşti. Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda yapılan toplantıda meclis gündeminde yer alan önergeler ve komisyon raporları görüşüldü. 

TUGAY’DAN 'ATA'DAN ANA'YA KOŞUSU'NA DAVET 

Başkan Tugay, toplantı gündemine geçmeden önce bir sonraki meclise kadarki süreç içerisinde iki önemli tarihe dikkat çekti. 10 Kasım Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümü dolayısıyla Pazar günü düzenlenecek koşu etkinliğinden söz eden Tugay, “Ülke tarihinin en acı günlerinden biri olarak milletçe hepimizin çok üzüldüğü ve asla yeri doldurulamayacak bir boşluğun oluştuğu gün olarak Ata’mızı anıyoruz. O gün tekrar bir araya geleceğiz. O günün anısına geleneksel bir koşumuz var: ‘Atadan Ana’ya koşusu. Bu Pazar günü ayın 7’sinde o koşu yine tekrarlanacak. Katılmak isteyen herkesi davet ederim” ifadelerini kullandı. İkinci önemli gün olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nden söz eden Tugay, “Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü hep beraber kutlayacağız. Onlara duyduğumuz sevgi ve saygıyı dile getireceğiz. O güne de hazırlıklarımız devam ediyor” diye belirtti.

İLERİ YAŞ HİZMETLERİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAĞLANDI

Oturumda ‘İleri Yaş Hizmetleri’ biriminin Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesine bağlanmasıyla ilgili önerge doğrudan meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Önerge oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Tugay, önergeyle ilgili “Evde Sağlık Destek Merkezi (ESDEM) buraya bağlı çalışıyor. Hizmette bir koordinasyon eksikliği olmasın diye tek müdürlük altında toplayalım dedik. Sağlık Müdürlüğü’ne bağlanmasını uygun gördük. Bu nedenle gündemimize getirmeyi uygun gördük” dedi.

BOSNA’DAN KARDEŞ KENT

Öte yandan Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’nın Novi Grad Belediyesi’yle kardeş ilişkisi kurulması ve protokol imzalanmasına yönelik önerge de oy birliğiyle ilgili komisyonlara sevk edildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0