Karabağlar’da düğüm çözülüyor: Planlar askıda

Karabağlar Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın mahallelerinde1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı. Müjdeli haberi sosyal medyadan duyuran Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, vatandaşları bilgilendirme toplantısına davet etti.

Karabağlar’da düğüm çözülüyor: Planlar askıda

Karabağlar İlçesi sınırlarında yer alan 191 hektarlık “Riskli Alan”ın Karabağlar Belediye Başkanlığı görev ve yetki alanında kalan yaklaşık 106 hektarlık kısmına ilişkin Karabağlar Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafıdan onaylandı. 

Planlar günümüzde yetersizdi 

Planlama alanını kapsayan, plan kademelenmesinde yer alan ve uygulama imar planını yönlendirici nitelikte olan nazım imar planı bugüne kadar yapılmadığına dikkat çeken raporda, mevcut 1/1000 ölçekli uygulama imar planları parçacıl hazırlanmış olup projeksiyon yıllarını tamamlamış olmaları nedeniyle günümüzde yetersiz kaldığı belirtildi. 

Çarpık kentleşmeden sağlıklı yapıya 

Karabağlar ve çevresinde yaşanan hızlı kentleşmenin, parçacı ve sektörel planlamanın yarattığı sorunların ortadan kaldırılabilmesi için hazırlanan planlarda, alanın planlı gelişmesinin sağlayarak sağlıklı bir fiziki yapıya kavuşturulması amaçlandı. 

T1 ve T2 ayrımı

Konut dışı kentsel çalışma alanları ticaret alanlarına dönüştürülürken ticaret kullanımında T1 ve T2 ayrımına gidildi. "T1-Ticaret Alanı"nda minimum parsel büyüklüğü 1000 m2 , "T2-Ticaret Alanı"nda ise minimum parsel büyüklüğü 2000 m2 olarak belirlendi. 

30205 ada 5 ve 6 parselin "Akaryakıt+LPG+Servis Tesis Alanı" olarak belirlenmesine ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararı ile uygun  görülerek  onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı kararları, "İzmir İli, Karabağlar İlçesi, Osman Aksüner - Aşık Veysel Kesimi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı"na aktarıldı. 

Başkan’dan toplantı daveti 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ‘’İzmir İli, Karabağlar İlçesi, Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahallelerini kapsayan yaklaşık 106 hektarlık riskli alanda Belediyemizce hazırlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 31.08.2022 tarihinde onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'na ilişkin halk bilgilendirme toplantısına katılımınızdan onur duyarım’’ ifadelerini kullandı. 

4 yıldır imzalanmamıştı! 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu geçtiğimiz aylarda bir gazeteye verdiği demeçte planların 4 yıldır imzalanmadığını açıklamıştı. Bakanlık tarafından onay beklediklerini aktaran Başkan Selvitopu, ''Karabağlar Belediyesi olarak Osman Aksüner, Âşık Veysel ve Aydın mahallelerindeki dönüşüm projesinin planlarını yaptık. Üç ayda kentsel dönüşüm alanları dışında 2 bin hektarlık alanda da plan revizyonları yaptık. Her şey hazır. Sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay gelmesini bekliyoruz. Dört yıldır henüz imzalanmadı'' ifadelerini kullanmıştı. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0